Hlavní obsah

Hokejový útočník Hořava odchází ze Švédska do Čerepovce

PRAHA

Český hokejový útočník Miloslav Hořava po dvou letech končí své angažmá ve švédském celku MODO Hockey a míří do ruské superligy. Podle informací internetového serveru hokej.cz podepsal čtyřiadvacetiletý hráč roční smlouvu se Severstalem Čerepovec.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Miloslav Hořava (vlevo)

Článek

"Miloš si mohl vybírat z mnoha návrhů. Ozvalo se mu pět klubů ze Švédska, tři finské týmy, ve hře byly i varianty v české extralize. Nejlukrativnější návrh mu ale učinil ruský Severstal Čerepovec, s nímž se Miloš dohodl na roční smlouvě," řekl hráčův zástupce František Tausch.

Bývalý hráč Kladna odehrál za MODO v průběhu dvou sezón 130 zápasů, ve kterých nasbíral 55 kanadských bodů, a v uplynulém ročníku nejvyšší švédské soutěže pomohl klubu k zisku mistrovského titulu.

"Všechno jsem zvažoval, ale musím přiznat, že návrh z Čerepovce byl nejlepší. Odcházím do superligy za výbornými podmínkami, ale také mě láká nová soutěž. Chci zkusit něco jiného, Rusko je pro mě velkou výzvou," řekl Hořava internetovému serveru.

V novém působišti se potká s Josefem Strakou, Petrem Čáslavou a podle všeho i s Josefem Hrabalem, který jako jediný oblékal dres Severstalu ve druhé polovině uplynulé sezóny.

Reklama

Související témata: