Hlavní obsah

Hokejisty Sosnowce převzal český kouč Vavrečka

OSTRAVA

Hokejisty polského klubu Zaglebie Sosnowiec nově povede český trenér Jan Vavrečka. Čtyřiačtyřicetiletý kouč, který byl přednedávnem odvolán z funkce v prvoligové Porubě, dnes na střídačce čtvrtého týmu polské extraligy nahradil slovenského trenéra Jozefa Zavadila.

Článek

Vavrečkův předchůdce v Sosnowci skončil po nedělní porážce v Toruni a český kouč se už dnes ujal trenérského žezla. V novém působišti se uvedl tím, že hráčům zrušil úterní volno a svolal je na neplánovaný trénink.

"Jeho zápal pro práci se mi líbí. Prohlásil, že pokud má vyhrávat, nemůže čekat a poprosil o přesunutí tréninku na úterý," uvedl pro internetový server gazeta.pl prezident klubu Adam Bernat.

Změnu trenérů pocítí i hráčský kádr. Po Zavadilovi se prý budou ze Zaglebie poroučet také další slovenští legionáři Lubomír Strapko, Jozef Kohut a Anton Lezo.

Jako potenciální náhrady si nový trenér vyhlédl svého bývalého svěřence Roberta Najdeka z Poruby nebo zkušeného útočníka Martina Kotáska, ale podle serveru mohou uzavírání kontraktů s novými hokejisty provázet restrikce ze strany Polského hokejového svazu. Klub údajně dluží peníze bývalým hráčům.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články