Hlavní obsah

Útočník Tenkrát bude hrát ve Švédsku za Skellefteu

Český hokejový útočník Petr Tenkrát po dvou letech strávených v celku Timra IK změní ve švédské Elitserien dres a bude hrát ve Skelleftee. V novém působišti uzavřel vicemistr světa z Rigy z roku 2006 smlouvu na dva roky. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Článek

Dvaatřicetiletý rychlonohý forvard v této sezoně v dresu Timry nasbíral ve 44 zápasech základní části švédské ligy 23 bodů za 14 branek a devět asistencí. V sedmi zápasech play off přidal dvě trefy a jednu přihrávku. "Jsme velice rádi, že jsme s Petrem uzavřeli smlouvu. Skvěle zapadne do našeho týmu," řekl sportovní ředitel Skelleftey Lasse Johansson.

V posledních dvou sezonách vypomáhal Tenkrát na začátku ročníku kvůli daňovým zákonům ve Švédsku extraligovému Kladnu. V této sezoně si v dresu klubu, v kterém začínal svou profesionální kariéru, připsal ve 14 utkáních sedm bodů za čtyři góly a tři asistence.

Bývalý hráč Hämmenlinny, Ilvesu Tampere, Kärpätu Oulu či Voskresensku má na kontě také 177 utkání v NHL. Za Anaheim a Nashville zaznamenal celkem 52 bodů za 22 tref a 30 nahrávek.

Reklama