Hlavní obsah

Trvaj v Rusku září, všimne si ho Lener?

MOSKVA

Hokejový brankář Jiří Trvaj si v Rusku vydobyl renomé v utkání se sbornou během Turnaje Baltiky 2001. Tehdy ve svatyni českého výběru kraloval a pomohl k vítězství 4:0. Nyní v Rusku úřaduje opět. V devatenácti utkáních ruské superligy v dresu Lady Togliatti vychytal pět nul a jeho průměr klesl výrazně pod dvě branky na zápas.

Foto: PRÁVO

Jiří Trvaj

Článek

Trvaj měl namířeno do Ruska již v roce 2001, o jeho služby stál tehdejší kouč Jaroslavle Vladimír Vůjtek. Vítkovice nejdříve Trvajovi na odchod kývly, jenže pak si zámořská Ottawa vyhlédla druhého z ostravských gólmanů Martina Pruska. "A nezbývalo, než si sbalit kufry a vrátit se," poznamenal Trvaj v rozhovoru pro deník Sovětskij Sport.

V Togliatti už to ale devětadvacetiletému brankáři vyšlo. "Mančaft mě přijal výborně. Líbí se mi tady, i když jsem zde bez ženy a dcerky," řekl Trvaj. Přestože začátky nebyly úplně přesvědčivé, nyní září a může být velkým trumfem týmu v boji o ruský titul. "Musel jsem si zvyknout, jsou tu určité rozdíly oproti české lize. Ale nemůžeme hovořit jen o mých výsledcích, skvěle hraje celý tým," skromně dodal havířovský rodák.

Má se ale čím chlubit. Branku Lady hájil v devatenácti utkáních, v nichž skvěle zastoupil Jean-Francoise Labbeho. Ten se před odjezdem domů do Kanady pyšnil průměrem 1,5 branky na zápas, Trvaj má bilanci jen o šestnáct setin horší.

Reklama

Související témata: