Hlavní obsah

Obránce Kántor bude hájit barvy švédského mistra Färjestadu

PARDUBICE

Hokejový obránce Robert Kántor bude působit v týmu švédského mistra Färjestadu. Devětadvacetiletý zadák bude v týmu z Karlstadu hostovat z Pardubic do konce sezóny. Kántor tak našel angažmá poté, co o něj Moeller v létě neměl zájem a nevyšel mu ani odchod do německého Mannheimu. Uvedly to v pondělí oficiální internetové stránky pardubického klubu.

Článek

"Robert odchází počínaje 18. říjnem do Färjestadu. Dohoda mezi kluby byla bezproblémová," řekl serveru generální manažer klubu Zbyněk Kusý. Kántor se vrátil do české extraligy v dresu Pardubic loni po čtyřletém působení v zahraničí. Nový trenér Moelleru Miloš Říha ale o něj neměl zájem a Kántor si musel hledat nové angažmá, přestože měl v Pardubicích ještě platnou smlouvu.

Do Švédska zamíří až 18. října kvůli daňovému systému ve skandinávské zemi. Do té doby možná ještě najde působiště jinde. "Může se klidně objevit někde na hostování v Česku nebo v zahraničí. Po skončení této sezony bude volným hráčem," dodal Kusý.

Kántor už působil v zahraničí ve finských klubech IFK Helsinky a Tappara Tampere, mezitím hrál v Rusku za Dynamo Moskva a Kazaň. V české extralize oblékal také dresy Brna, Třince, Havířova a Karlových Varů. Za českou reprezentaci odehrál 36 zápasů a vstřelil tři branky.

Podruhé za sebou by se měl Kántor představit na turnaji mistrů evropských zemí Super Six v Petrohradu, který se hraje v lednu. Letos hájil barvy Pardubic, v této sezoně může hrát za Färjestad, který vybojoval titul i za pomoci českých hokejistů Radka Hamra, Martina Ševce a Pavla Patery. Hamr ale v létě odešel do švýcarského Klotenu a Ševc s Paterou se vrátili z hostování do Kladna.

Reklama

Související témata: