Hlavní obsah

Do Sparty míří útočník se zkušenostmi z NHL

Praha

Hokejisté Sparty ohlásili další posilu. Tým Uweho Kruppa posílil Kanaďan Zach Sill, který naposledy působil na farmě Washingtonu v Hershey (AHL). „Jedná se o důrazného centra s defenzivními vlastnostmi, na kterého máme výborné reference, a už nějaký čas ho máme vyhlédnutého,“ prozradil sportovní manažer Michal Broš.

Foto: hcsparta.cz

Zach Sill.

Článek

Sparta na začátku přípravy řeší velký problém s početnou marodkou, což je i jeden z důvodů, proč třicetiletého centra angažovala. „Někteří útočníci ještě ani ze zdravotních důvodů nezasáhli do přípravy, a jiní se nám zranili na Mountfield Cupu," vysvětlil Broš na oficiálních stránkách klubu.

Sill v minulosti hrál i v NHL. Za Pittsburgh, Toronto a Washington nasbíral 93 zápasů, ve kterých si připsal 5 bodů a 98 trestných minut. Poslední dvě a půl sezóny hrál za Hershey Bears ve farmářské soutěži AHL. „Očekáváme, že bude platný zejména důrazem a neústupností, v zámoří je ceněný i pro svoje vlastnosti lídra mužstva," řekl Broš.

Důrazný forvard je třetí kanadskou posilou klubu. Před dvěma měsíci do Sparty přestoupili beci Jeremie Blain (dříve Innsbruck) a Steven Delisle (Banská Bystrica). „Zrovna se Stevenem jsem si o víkendu volal. Říkal mi o Spartě jen super věci," prozradil Sill, který do Prahy přiletí ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články