Hlavní obsah

On-line: 24. kolo hokejové extraligy

PRAHA

Po sobotním šlágru Pardubice - Slavia pokračuje v neděli 24. kolo hokejové O2 extraligy dalšími šesti zápasy. Lídr z Českých Budějovic zavítá na led pražské Sparty, kde se jim pravidelně nedaří. Posledních osm zápasů v holešovické T-Mobile Areně během základní části extraligy Jihočeši pokaždé prohráli. Naposledy si odsud odváželi vítězství v prosinci roku 2000.

Článek

"Pro nás je ale poslední dobou každé utkání těžké. Hrajeme nahoře a každý se na nás chce vytáhnout. Jestli hrajeme se Vsetínem, Zlínem nebo Spartou. Ono to vyjde nastejno," řekl útočník Budějovic Tomáš Vak pro oficiální internetové stránky HC Mountfield. "Celé dvě pětky Sparty jsou na vysoké úrovni. Každý hráč může dát gól," varuje Vak.

Sparta chce v neděli nalákat do ochozů co nejvíce fanoušků a tak pro ně připravila speciální akci. Během zápasu bude každých pět minut hracího času vylosován fanoušek, který získá sud piva od restaurace Vojanův Dvůr. Celkem Sparta rozdá v zápase proti soupeři z pivního města přes 1000 piv.

Západočeské derby

Nejbližší pronásledovatel lídra tabulky Liberec hraje v Kladně, do středních Čech ale nepřijíždí v roli jasného favorita. Na kluzištích venku se totiž Bílým tygrům nedaří, v letošním ročníku vyhráli jen třikrát. Kladno má za sebou čtyři vítězství v řadě, ale proti Liberci bude postrádat útočníka Hornu, jenž si v pátek ve Vsetíně poranil koleno. Úplně jistá není ani účast Radka Gardoně. "Ve čtvrtek říkal, že v neděli proti Liberci už nastoupí. U Hájka, který ve Vsetíně nedohrál kvůli zraněnému ramenu, se teprve uvidí," tvrdí kouč Kladna Zdeněk Müller.

Západočeské derby se odehraje v Plzni, která má Karlovým Varům co oplácet. V posledním vzájemném zápase na začátku října si z Varů před televizním kamerami odvážela výprask 4:1 a na střídačce Plzně tím definitivně skončili trenéři Marek Sýkora a Radek Kampf. Oba týmy po reprezentační pauze ještě neprohrály. Vedení Lasselsberferu vyšlo vstříc fotbalové Viktorii, která od 15 hodin hrála s Kladnem, a posunulo začátek duelu o 30 minut na 18 hodinu.

Hokejová O2 extraliga - 24. kolo
18.11.Pardubice - Slavia 2:3 v prodl.on-line
17:00Sparta - Č. Budějoviceon-line
17:00Zlín - Třinecon-line
17:00Vsetín - Vítkoviceon-line
17:30Kladno - Liberecon-line
17:30Litvínov - Znojmoon-line
18:00Plzeň - Karlovy Varyon-line

Reklama