Hlavní obsah

Talent Myšák pomohl v domácí premiéře k výhře Litvínova asistencí

Litvínov

Šestnáctiletý talent Jan Myšák ozdobil domácí premiéru v extralize v dresu hokejistů Litvínova prvním bodem za asistenci a radoval se ve 2. kole extraligy se spoluhráči z výhry nad Zlínem 5:2. Útočník, který v prvním kole v Mladé Boleslavi překonal rekord legendy Roberta Reichla jako nejmladší hráč klubu v nejvyšší soutěži, si vychutnal i poctu od fanoušků. Ti vyvolávali jeho jméno.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jan Myšák z Litvínova.

Článek
Fotogalerie

"Bylo to krásné, měl jsem husí kůži. Fanoušci byli skvělí. V Mladé Boleslavi byla velká nervozita, ale dneska nebyla vůbec," řekl Myšák.

Pochvaloval si souhru se zkušenými spoluhráči Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem. "Pomáhají mi hodně. Pořád mi něco radí, říkají, co mám dělat lépe, uklidňují mě. Jsem nesmírně šťastný, že mám takové spoluhráče, od kterých se toho mohu tolik naučit," děkoval svým parťákům.

Proti Zlínu si Myšák připsal tři střelecké pokusy na branku a dva z nich klidně mohly skončit v síti. "Mohl být i gól a ne jen jeden, musím ještě potrénovat. Ani nevím, jak bych branku slavil, mám nakoukané nějaké oslavy z Playstationu, ale nesoustředím se na to, co bych udělal, kdybych dal gól," dodal Myšák, který si připsal asistenci v 37. minutě u Hüblovy trefy na 3:1.

Reklama

Související témata: