Hlavní obsah

První třetinu jsme absolutně nezvládli, soptil Holaň po prohře na Spartě

Praha

Chtěli odčinit domácí debakl s Litvínovem, jenže z libeňské O2 areny odjeli s nepořízenou. Pardubičtí hokejisté utrpěli na ledě Sparty porážku 1:4, když do osudu utkání hodně promluvila úvodní dvacetiminutovka, v níž si Pražané vypracovali klíčový dvoubrankový náskok.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva pardubický brankář Ondřej Kacetl, Richard Jarůšek ze Sparty a obránce Dynama Ty Wishart.

Článek

„Připravovali jsme se na obrovský tlak, hlavně ze začátku zápasu, ale první třetinu jsme absolutně nezvládli," posteskl si trenér Dynama Miloš Holaň. „Všude jsme byli pomalejší. Nebyli jsme dostatečně tvrdí v osobních soubojích a nedokázali puk dostat ven z obranného pásma. Sparta nás jasně přestřílela a jenom díky Ondrovi Kacetlovi jsme prohrávali pouze 0:2," připomněl střeleckou bilanci po první periodě, která vyzněla 19:3 pro Kruppovu partu.

Východočeši po přestávce zvedli hlavu, jenže rozjetého soupeře už nepřibrzdili. Domácí před zraky více než osmi tisíci fanoušky zvýšili Piskáčkovou ranou na 3:0 a vítězství si pohlídali, přestože zkraje závěrečné části protivník zle zatápěl, a nakonec zásluhou Marosze zkorigoval stav.

„Nadechli jsme se gólem na 3:1, ale pak udělali individuální chybu. Sparta ovšem vyhrála zaslouženě, v zápase dominovala. Byli jsme slabší a když dáme jenom jeden gól, nemůžeme myslet na dobrý výsledek. Je potřeba začít pořádně hrabat," burcuje Holaň, jehož tým si ve čtyřech kolech připsal pouze jednu výhru a choulí se ve spodních patrech extraligové tabulky.

Pardubické trápí zejména koncovka. V žádném utkání neskórovali víc než dvakrát. „Ofenzíva je slabší. Nemáme produktivní hráče a na jeden nebo dva góly je strašně těžké vyhrávat. Může se to v některém zápase povést, ale určitě ne ve čtyřech po sobě jdoucích. Musíme zlepšit útočnou fázi, tam je problém," dodal Holaň.

Reklama

Související témata: