Hlavní obsah

Nová posila pro Kometu. Českého mistra posílí útočník Karabáček

Praha

Hokejový útočník Václav Karabáček po předčasném ukončení smlouvy s Buffalem v NHL posílil mistrovskou Kometu Brno. Dvaadvacetiletý odchovanec pražských Letňan působil v uplynulých dvou sezónách na farmách Sabres v Rochesteru v AHL a v Elmiře a Cincinnati v ECHL. V zámoří Karabáček předčasně skončil, přestože měl ještě na nadcházející sezonu platnou smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Karabáček posílí Kometu Brno

Článek

Dnes dopoledne Karabáček podepsal kontrakt s Kometou a hned se zapojil do prvního tréninku. "Je to mladý hráč a obrovský talent. Zároveň pravák, kterého jsme hledali na trhu. Očekávám, že svůj talent v Kometě ukáže a že bude hodně platný v přesilovkách a ve zrychlení naší hry," řekl majitel, generální manažer a hlavní kouč Komety Libor Zábranský oficiálnímu webu klubu.

Vicemistr světa ze šampionátu hráčů do 18 let z roku 2014 Karabáček měl ještě rok platnou tříletou nováčkovskou smlouvu s příjmem na tuto sezonu 722 222 dolarů v případě pobytu v NHL, kde dosud nehrál. Na farmě by účastník srpnového prvního soustředění širšího kádru české reprezentace pod novým koučem Milošem Říhou bral 70 tisíc dolarů.

Buffalo draftovalo Karabáčka v roce 2014 ve druhém kole na 49. pozici. V zámoří hrál ještě o rok dříve, kdy odešel po roce stráveném v Salcburku na hokejové akademii do Gatineau Olympiques do QMJHL. Ve stejné soutěži pak hájil barvy celků Baie-Comeau Drakkar a Moncton Wildcats. Sabres jej ani nezařadili do kádru na přípravný kemp před touto sezonou.

Na farmě Buffala v Rochesteru v AHL sehrál český útočník za dvě sezony 24 zápasů a připsal si osm bodů za tři branky a pět asistencí. V ECHL za Elmiru a Cincinnati zaznamenal v 37 duelech 16 bodů za pět gólů a 11 přihrávek.

"V Americe jsem ukončil smlouvu a s Kometou jsem byl v kontaktu už dřív. Chtěl jsem do Brna jít, byl jsem tady i na testech, takže jsem rád, že se to podařilo dotáhnout. Kometa je kvalitní klub, vyhrál dvakrát v řadě titul. Chci pracovat každý den naplno a pomoct klubu k dalším úspěchům," prohlásil Karabáček.

Obránce Vála zamířil z kempu Dallasu do AHL

Český obránce Ondřej Vála opustil přípravný kemp Dallasu a přesunul se do Texasu do nižší AHL. Dvacetiletý odchovanec Pardubic dres Texasu oblékl krátce už na konci sezony 2016/17, ale uplynulý ročník ještě strávil celý v juniorské WHL, kde hrál nejdříve za Kamloops a potom za Everett.

Vála podepsal v září 2016 s Dallasem tříletou nováčkovskou smlouvu, přestože předtím nebyl draftovaný. Loni za Texas sehrál Vála tři zápasy a připsal si jednu asistenci. Nyní bude v AHL bojovat o šanci v NHL.

Vála odešel do zámoří z juniorky Pardubic před třemi roky a ve WHL za Kamloops a Everett nasbíral ve 191 zápasech základní části 74 bodů za 21 gólů a 53 asistencí. V 35 duelech play off zaznamenal dvě branky a 11 přihrávek.

Reklama

Související témata: