Hlavní obsah

Jarůšek podstoupil vyšetření v nemocnici. Jak po děsivém pádu hlavou na mantinel dopadl?

Aktualizováno

Po prvotním zděšení a obavách o závažnosti jeho zranění přichází úleva. A pořádná! Zranění útočníka hokejové Sparty Richarda Jarůška, který po nárazu hlavou na mantinel nedohrál úterní předehrávku 10. extraligového kola proti Karlovým Varům, naštěstí není vážného charakteru.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Richard Jarůšek ze Sparty (vpravo) leží na ledě po nárazu do mantinelu. Sklání se nad ním karlovarský Martin Rohan.

Článek

Hokejisté Sparty a zápasníci Oktagon MMA se potkali na tréninku.

Jarůšek necelé tři minuty před koncem duelu dobrusloval puk směřující za branku Karlových Varů, když se před zadním mantinelem dostal do souboje s obráncem Západočechů Martinem Rohanem. Po vzájemném kontaktu, který ale nebyl faulem, narazil v plné rychlosti a celou svou vahou hlavou na mantinel.

Několik vteřin pak zůstal ležet na ledové ploše, kterou opustil až na nosítkách za doprovodu záchranářů. Bezprostředně po utkání byl převezen do nemocnice, kde podstoupil podrobnější CT vyšetření.

To naštěstí vyloučilo závažnější problém.

„Mé zranění z úterního zápasu naštěstí není tak vážné, jsem otřesený po nárazu do mantinelu a mám pár pohmožděnin a modřin. Děkuju všem fanouškům za jejich podporu!" vzkázal urostlý útočník na sparťanském Twitteru.

Jarůšek patří mezi hokejisty, kterým nevadí tvrdá hra, na konci srpna si s dalšími dvěma spoluhráči Sparty vyzkoušel trénink bojovníků MMA. A bavilo ho to.

Reklama

Související témata: