Hlavní obsah

Plzeň porazila lídra! Liberec uštědřil Litvínovu výprask, Kometa ovládla nájezdy

Praha
Aktualizováno

Lídr hokejové Tipsport extraligy z Hradce Králové prohrál v 10. kole v Plzni 1:2 po samostatných nájezdech. Liberec se vyšvihl na druhou příčku poté, co Litvínovu uštědřil výprask 5:0. Kometa opět vyzrála na Vítkovice, tentokrát vyhrála 4:3 po samostatných nájezdech. Trenérská rošáda v Mladé Boleslavi napoprvé nezabrala, Bruslaři podlehli Olomouci 1:2. Poslední Chomutov vyhrál podruhé za sebou, Zlín po obratu porazil 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z prvního gólu proti Litvínovu.

Článek
Fotogalerie

Hradec navzdory porážce zůstává v čele tabulky o dva body před Libercem. V Plzni dlouho vedl po Pavlíkově brance v oslabení, ale Škoda si nakonec díky Němcovi spravila chuť po páteční porážce v Olomouci. Útočník Indiánů ve třetí třetině nejprve srovnal a v rozhodujícím rozstřelu byl jediným úspěšným exekutorem.

Odepisovaný Chomutov po příchodu Radka Dudy válí. Piráti vyšli z úvodních osmi duelů bodově naprázdno, ale po návratu kontroverzního forvarda zvítězili dvakrát v řadě. Zlín po dvou vysokých výhrách začal i v Chomutově dobře díky Fryšarově gólu v oslabení, Růžičkův tým ale třemi góly ve druhé třetině duel otočil. Třemi body k obratu přispěl Stránský.

Mladá Boleslav po páteční porážce od Chomutova odvolala celý trenérský tým, ale nástupci Vladimíra Kýhose a spol. - Miloslav Hořava, Pavel Patera a Radim Rulík - napoprvé změnu nepřinesli. Burian na ledě Bruslařského klubu skóroval už v první minutě, Pabiška sice ještě v první třetině srovnal, ale Irgl stejně jako při pátečním vítězství nad Plzní jistil Olomouci výhru.

Duel dvou týmů z popředí tabulky měl jednoznačný průběh. Liberec vyřídil hosty z Litvínova čtyřmi góly už v první třetině, v níž se dvakrát trefil Hudáček. Bílí Tygři doma slaví čtvrtou výhru za sebou, zatímco Verva prohrála třetí z posledních čtyř zápasů.

Mistrovská Kometa si připsala třetí výhru v řadě. Nad Vítkovicemi vyhrála posedmé za sebou. Brňané skvěle zvládli penaltový rozstřel, v němž byli stoprocentní. Rozhodující trefu zařídil Mueller.

Hokejová Tipsport extraliga - 10.kolo:
Chomutov - Zlín 3:1
Branky: 26. Vantuch, 31. Klhůfek, 36. Stránský - 14. Fryšara
Liberec - Litvínov 5:0
Branky: 7. Hudáček, 10. Bulíř, 13. Hudáček, 14. Kvapil, 52. Šmíd
Mladá Boleslav - Olomouc 1:2
Branky: 18. Pabiška - 1. Galvas, 33. Irgl
Vítkovice - Brno 3:4 po sam. nájezdech
Branky: 5. De La Rose, 34. Zdráhal, 45. Tybor - 12. Mallet, 30. Köhler, 55. Čermák, rozhodující nájezd Mueller
Plzeň - Hradec Králové 2:1 po sam. najezdech
Branky: 44. V. Němec, rozhodující nájezd V. Němec - 10. Pavlík

Reklama