Hlavní obsah

Chomutov dál zbrojí! Přichází zkušený brankář, který chytal i za Boston a St. Louis

Praha

S posilováním se nekončí, i když si hokejový Chomutov může z posledních dvou zápasů vychutnávat plný bodový zisk. Po třech ofenzivních úlovcích získal trenér Pirátů Vladimír Růžička nové jméno i do brankoviště. Aktuálně poslední tým extraligové tabulky zlákal do svých řad čtyřiatřicetiletého finského brankáře Hannu Toivonena, který má na svém kontě i 61 zápasů ve slavné NHL.

Foto: Profimedia.cz

Hannu Toivonen, který oblékal i dres Bostonu v NHL, posílí hokejisty Chomutova

Článek

Říjen je sice teprve ve své polovině, Chomutov už ale za tuto dobu hlásí čtvrtou posilu. Po útočnících Masim Marjamäkim z Finska, Radku Dudovi a Tomáši Svobodovi teď ulovil i posilu do branky. K dvaadvacetiletému Štěpánu Lukešovi a o rok mladšímu Aleši Stezkovi přibude třetí do party - ostřílený Fin Hannu Toivonen.

„Máme dva kvalitní mladé brankáře, ke kterým jsme chtěli někoho zkušenějšího. Hannu tohle splňuje a má zkušenosti i z NHL. Věřím, že u nás ukáže, proč se do NHL dostal," vysvětluje angažování nového gólmana Vladimír Růžička.

Toivonen působil v NHL mezi lety 2005 a 2008, když oblékal dres Bostonu a St. Louis. Dohromady v nejslavnější hokejové lize světa zaznamenal 61 utkání.

Celkem devět sezón strávených v zámoří proložil Toivonen ve druhé nejvyšší švédské soutěži v Malmö či roční anabází v Lappeenrantě. Přestože trvale žije v USA, poslední čtyři roky strávil s hokejem v Evropě – tři roky doma ve Finsku, v minulé sezóně si vyzkoušel EBEL za Štýrský Hradec a dánskou nejvyšší soutěž za Odense.

Reklama

Související témata: