Hlavní obsah

Kometa opět přišla o dvougólové vedení. Musíme se z toho poučit, má jasno kapitán Čermák

Brno

Po dvou extraligových porážkách v řadě přetlačili brněnští hokejisté v předehrávce 13. kola Zlín 3:2 po samostatných nájezdech, ale dvoubodovou výhru přijali se smíšenými pocity. Kometa totiž už v sedmé minutě vedla 2:0, avšak místo hladkého vítězství obhájců titulu se z utkání stalo velké drama.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kapitán hokejistů Brna Leoš Čermák.

Článek
Fotogalerie

„Úplně zbytečně jsme polevili v koncentraci. Zřejmě jsme si mysleli, že to i dál půjde samo. Stejně jako předtím na Spartě jsme zase vrátili soupeře zpátky do zápasu. Musíme se z toho poučit," má jasno kapitán Brna Leoš Čermák, autor druhé brněnské branky.

Dva body však nakonec bral. „V prodloužení jsme se museli bránit v oslabení, a tak jsme rádi, že to dopadlo aspoň takhle," tvrdí.

Také trenér Komety Kamil Pokorný si lámal hlavu, proč jeho celek nenavázal na vydařený vstup do utkání. „Začátek jsme měli jako z říše snů. A kdyby Zaťovič v sólu zvýšil na 3:0, mohlo být skoro hotovo. Jenže trefil tyč a Zlíňané díky využité přesilovce zvedli hlavy. Najednou to byl úplně jiný zápas. Hosté byli ve druhé třetině mnohem aktivnější, nás naštěstí podržel výbornými výkony brankář Vejmelka. Poslední část už byla oboustranně opatrná. Hlavně zásluhou enormní obětavosti jsme se v nastaveném čase ubránili skoro dvě minuty ve třech proti čtyřem, a tak nakonec můžeme považovat tak trochu za štěstí, že jsme vybojovali aspoň dva bodíky. I když jsme samozřejmě toužili po třech," přemítá Pokorný.

Kouč Beranů Robert Svoboda připustil, že úvodní desetiminutovku odehrál jeho tým mimořádně špatně. „Byli jsme zpočátku málo stateční a dovolili jsme Kometě vytvořit si velký tlak. Postupně jsme se ovšem lepšili a v prodloužení jsme si mohli druhý bod zajistit my. V přesilovce jsme si šance vytvořili, avšak bohužel jsme je neproměnili. Ale i s jedním bodem na ledě mistra jsme spokojeni," konstatuje.

Mrzí ho ovšem zdravotní trable Noska, Čachotského a Honejska, kteří kvůli zraněním střetnutí nedokončili. „Uvidíme, jak na tom budou. Pro nás je to každopádně značná komplikace," obává se Svoboda absencí opor.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice