Hlavní obsah

Litvínovský kapitán si dva zápasy nezahraje

Kapitán litvínovských hokejistů Michal Trávníček obdržel od disciplinární komise extraligy trest na dva zápasy za zákrok na Sebastiena Picheho z Hradce Králové v pátečním utkání.

Foto: David Taneček, ČTK

Roztržka mezi Radkem Smoleňákem z Hradce Králové a Michalem Trávníčkem z Litvínova poté, co kapitán Vervy nedovoleně narazil obránce Mountfieldu Pichého na hrazení.

Článek

Osmatřicetiletý Trávníček tři vteřiny před koncem duelu narazil Pichého zezadu na mantinel a od rozhodčích obdržel trest na pět minut a do konce utkání.

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík na základě videozáznamu shledal, že Trávníček zneužil nevýhodného postavení protihráče k tomu, aby ho cíleně a se značnou intenzitou narazil zezadu na hrazení.

„Ačkoli k důsledku střetu přispěl i Piché, který svým postavením a snížením těžiště minimalizoval možnosti vlastní obrany, vedl Trávníček svůj zákrok ve vysoké nájezdové rychlosti a s velkou razancí směřovanou do zad protihráče, přičemž neučinil nic, aby následky střetu minimalizoval," uvedl Ujčík, proč se rozhodl Trávníčka suspendovat na dva zápasy. Přijde tak o nedělní duel s Brnem a páteční s Libercem.

Reklama

Související témata: