Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 4:1Vítězná série Ocelářů pokračuje. Třinec si doma vychutnal Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Růžička 1 : 0
27. Cienciala 2 : 0
32. Gernát 3 : 0
37. Hrňa 4 : 0
60. Skokan 4 : 1
Záznam online reportáže

Třinec/Praha
Aktualizováno

Parádní série hokejistů Třinec pokračuje. Oceláři ve čtvrtečním utkání 23. kola extraligy zvítězili nad trápícími se Pardubicemi 4:1 a v čele tabulky jdou do trháku, když vedou před Libercem už o šest bodů. Pardubice jsou dál předposlední.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Pardubický hokejista Petr Štindl se snaží uniknout Martinu Růžičkovi z Třince v extraligovém utkání.

Článek
Fotogalerie

Třinec se v nejvyšší soutěži rozjel, bodoval už dvanáctkrát v řadě a posledních devět duelů dokonce vyhrál. Problém neměl ani s pardubickým Dynamem, které se naopak topí v bídě. Ocelářům vyšel vstup do zápasu a u v 6. minutě vedli po zásahu Martina Růžičky.

Rozhodující náskok si však domácí tým vybudoval až v prostřední dvacetiminutovce, kdy Pardubice třikrát inkasovaly. Za stavu 0:3 se poroučel z klece gólman Ondřej Kacetl, ani jeho náhradník Klouček však brankovou smršť nezastavil a brzy inkasoval.

Až v závěrečné minutě duelu připravil třineckého gólmana Kváču o první extraligové čisté konto Skokan, který v přesilovce korigoval porážku na 1:4.

Předehrávka 23. kola hokejové Tipsport extraligy:
Třinec - Pardubice 4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Martin Růžička (Werek, Roberts Bukarts), 27. Cienciala (M. Doudera, Kváča), 32. Gernát (Werek, Polanský), 37. Hrňa (Martin Růžička, Marcinko) - 60. Skokan (Štindl, Welsh). Rozhodčí: Hejduk, Obadal - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 2:6, navíc Cardwell (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4281.
Třinec: Kváča - Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski - Hladonik. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.
Pardubice: Kacetl (32. Klouček) - Hrabal, Děrvuk, Cardwell, Wishart, Štindl, Mikuš - Vondráček, Marosz, Machala - M. Procházka, Welsh, Rolinek - Skokan, Bubela, Treille - Mandát, Dušek, Perret. Trenéři: Kopřiva, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: