Hlavní obsah

Fanoušci Komety zuří. Musí se uvolnit rozpočet pro Plekance? Nechápou Kašparův odchod

Praha

Ta zpráva zveřejněná ve čtvrtek večer drtivou většinu hokejových fanoušků Komety nemile překvapila či přímo šokovala. Extraligový mistr posledních dvou sezon oznámil, že pouští na trvalý přestup do Litvínova útočníka Lukáše Kašpara. Za odchodem mistra světa z roku 2010, kterého přitom Brno získalo teprve letos v létě, řada příznivců vidí vytvoření prostoru pro angažování Tomáše Plekance. Ten má po svém návratu z NHL do Kladna vyřízené v Kometě střídavé starty.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Spojení Lukáše Kašpara s Kometou už je minulostí. A většina brněnských fanoušků z toho není nadšená...

Článek

Třiatřicetiletý Kašpar sice na ledě nezářil tolik jako jiná letní posila Brňanů Peter Mueller, rozhodně ale nepodával špatné výkony. Se třinácti kanadskými body za šest branek a sedm asistencí byl čtvrtým nejproduktivnějším hráčem Komety v sezoně. Přesto si ale musel sbalit kufry a stěhovat se do mateřského Litvínova.

„To snad nemyslíte vážně. Některé tahy vedení člověk nepochopí...," kroutí hlavou fanoušci Komety na jejích sociálních sítích.

„Nechápu... Kašpar se zápas od zápasu zlepšoval. Bodoval jako jeden z mála. Měl přehled. Nevím, proč odchází. Leda se chystá místo pro někoho jiného," napsal v komentáři k aktuálnímu dění v jihomoravském klubu uživatel Vlasta1.

Tím někým jiným má řada fanoušků na mysli Plekance. Šestatřicetiletý útočník sice bude primárně působit v prvoligovém Kladně, za Brno ale může nastupovat v extralize formou střídavých startů. Kašpar sice hraje na křídle a Plekanec na pozici centra, příznivci Komety však vidí v Kašparově odchodu a podpisu Plekance souvislost.

„Musí se uvolnit rozpočet pro Plekance?" zní jeden z komentářů v diskuzích. „Dalo se čekat, že někdo poletí, když přijde Plekanec," stojí v jiném.

„No, to teda není dobrej tah. Asi si myslí, že to celý zachrání občasný start Plekance," uvedla Hani Machová.

„Převládá frustrace. Opět fuč člověk, který, na rozdíl od jiných, bodoval. Lukáš měl přehled ve hře, je to zkušený borec. Už tomu nerozumím. Asi jsem blbec a někdo neskutečně geniální," čílí se přispívající pod přezdívkou Mazkometa.

Reklama