Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 1:4Desáté vítězství v řadě! Oceláři se nezastavili ani v Plzni a vládnou extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Růžička 0 : 1
48. Werek 0 : 2
51. Kovařčík 0 : 3
59. Svačina 0 : 4
59. Stach 1 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Třince vyhráli ve 24. extraligovém kole na ledě Plzně 4:1 a prodloužili svou vítěznou sérii na deset utkání. Na západě Čech vedoucí tým soutěže dlouho držel hubené vedení z první třetiny, které definitivně pojistil dvěma trefami během tří minut ve třetí dvacetiminutovce. Trápící se Západočeši celý zápas bojovali s koncovkou a prohráli pátý domácí zápas v řadě.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hokejisté Třince vyhráli i v Plzni a slaví desáté vítězsví v řadě

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivně a častou střelbou dostali soupeře pod tlak. Oceláři se ovšem postupně zvedli a vyrovnali hru. Marcinko ještě v páté minutě Frodla z mezikruží neprostřelil, ale o chvíli později útočný výlet Rotha zakončil pro plzeňského gólmana nechytatelným bekhendem Martin Růžička. Vzápětí mohl zvýšit Adamský, zaváhání defenzivy Indiánů ale z dobré pozice nepotrestal. Poté se na ledě přiostřilo a tempo mírně opadlo.

Plzeňští hráči se probrali paradoxně ve vlastním oslabení, když v 17. minutě Straka napálil horní tyč. Podobně se vedlo po pauze i Stachovi, jenž krátce po skončení přesilovky zakončil krásnou individuální akci ranou do levé tyče. Táhlou střelu Kantnera zase vyrazil pozorný Hrubec.

Hosté si připravili velkou šanci v polovině zápasu, kdy po Polanského přihrávce zpoza branky nekrytý Bukarts neprostřelil Frodla. Vyznamenal se i jeho protějšek Hrubec, který zlikvidoval bombu Jakuba Kindla z levého křídla. V závěru prostřední části promarnili domácí 90 vteřin trvající přesilovku pět na tři. Gólové šance nevyužili Stach s Gulašem.

Na začátku závěrečné třetiny naopak při třinecké početní výhodě Svačina místo odkryté branky trefil z voleje jen boční síť. Směrem dopředu se za vyrovnáním tlačili Indiáni, ale hosté ujížděli do brejků. Z přečíslení dvou na jednoho ještě neskóroval Hrňa, ale ve 48. minutě svůj průjezd útočným pásmem zakončil přesnou střelou z levého kruhu Werek.

O tři minuty později navíc po dalším rychlém protiútoku zvýšil Kovařčík i s trochou štěstí na 3:0. Zlomení Indiáni se již na větší odpor nezmohli. Od ještě vyšší porážky je uchránil Frodl. Čestný plzeňský gól zaznamenal z dorážky v 59. minutě Stach, ale do konečné podoby upravil stav bekhendovou trefou přes celé hřiště do opuštěné branky Svačina.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 59. Stach (J. Kindl, Gulaš) - 5. Martin Růžička (Roth), 48. Werek (M. Doudera), 51. O. Kovařčík, 59. Svačina. Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Pešek, Špringl. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 3553.
Plzeň: D. Frodl - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Pulpán, Vráblík, Allen, Kaňák - Gulaš, Stach, Indrák - V. Němec, Kracík, D. Kindl - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Preisinger, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Třinec: Hrubec - Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Roth, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Werek, Roberts Bukarts - O. Kovařčík, Cienciala, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice