Hlavní obsah

Komplikace pro Plzeň, její kapitán dostal trest. Boleslav přišla hned o dva hráče

Praha

Disciplinární komise hokejové extraligy zastavila útočníkovi Mladé Boleslavi Jakubu Klepišovi činnost na dvě soutěžní utkání, jeho klubovému spoluhráči Martinu Látalovi na jedno. Plzeňský kapitán Milan Gulaš si pak nezahraje rovněž jeden zápas. Všichni pykají za své zákroky v nedělním čtyřiadvacátém kole nejvyšší soutěže.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský kapitán Milan Gulaš.

Článek

Gulaš v polovině první třetiny zcela mimo souboj o kotouč vědomě sekl hokejkou třineckého Martina Růžičku. Nejdříve ho zasáhl do oblasti břicha a pak i do oblasti rozkroku. Předseda disciplinárky Viktor Ujčík při vynesení jednozápasového trestu přihlédl k faktu, že plzeňský kapitán nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán, a že Růžička neutrpěl v důsledku zákroku zranění. Gulaš si trest odpyká v pátek, kdy Škoda nastoupí v Litvínově.

Dva duely si pak nezahraje Jakub Klepiš, jenž v závěru úvodní třetiny nedělního klání se Zlínem nešetrně zasáhl do oblasti hlavy a krku Tomáše Fořta.

„K zákroku došlo ve vysoké rychlosti a zcela mimo zorný úhel protihráče, bez jakékoliv snahy hrát puk, s jediným cílem soupeře zasáhnout. Vzhledem k vysoké nájezdové rychlosti si přitom Klepiš musel být vědom, že protihráč bude mít minimální šanci na jeho nájezd zareagovat a bránit se mu," prohlásil Ujčík s tím, že k dvouzápasové stopce, která je v polovině možné sazby, přistoupil i proto, že Fořt navzdory poranění hlavy a ramena duel dohrál, a mistr světa z roku 2010 Klepiš nebyl za posledních 24 měsíců disciplinárně trestán.

Klepiš tak přijde o úterní zápas na ledě Vítkovic a páteční v Hradci Králové.

Jeden zápas musí z rozhodnutí disciplinární komise vynechat i Klepišův spoluhráč Martin Látal. Tomu byl za zákrok na zlínského Zdeňka Okála v nedělním duelu uložen větší trest na pět minut a osobní trest do konce utkání za bodnutí špičkou hole. Látal navíc od disciplinární komise obdržel finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny.

„Látal se uvedeného přestupku dopustil, když v přerušené hře po skočení první třetiny reagoval na předchozí přistrčení tím, že soupeře píchl špičkou hole do oblasti břicha, čemuž se Okál vzhledem ke způsobu vedení zákroku nemohl bránit," shledal po prohlédnutí videozáznamu Ujčík.

Reklama

Související témata: