Hlavní obsah

Hradec se vytáhl a uťal senzační třineckou vítěznou sérii. Vítkovice doma prohrály

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Vítkovic prohráli v předehrávce 42. kola na domácím ledě s Mladou Boleslaví 2:3. Doma sice dvakrát vedli, ale nakonec nezískali ani bod, když rozhodující trefu zaznamenal 31 sekund před koncem zkušený Michal Vondrka. Hradec Králové se pak doma vytáhl a zvítězil v předehrávce 31. kola nad lídrem z Třince 4:2. Oceláři prohráli po sérii deseti vítězných utkání v řadě.

Foto: David Taneček, ČTK

Hradečtí hokejisté Petr Zámorský a Michal Dragoun oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Vítkovice si připsaly třetí porážku v řadě. Do utkání s Mladou Boleslaví přitom vstoupily lépe. Na úvodní gól se sice čekalo až do druhé poloviny utkání, pak ale Vítkovičtí mohli slavit, když se prosadil při přesilovce Jan Schleiss. Radost domácích ale zhasla po 29 sekundách, když vyrovnal Šťastný. Ještě před přestávkou však opět v početní převaze urval náskok pro Vítkovice Zdráhal.

Pak předvedli i Středočeši, že dokážou dobře naložit s početní výhodou, a ve 45. minutě Musil srovnal. Zápas pomalu spěl k nerozhodné koncovce a prodloužení. Myšlenky na něj ale uťal jednatřicet sekund před koncem, jak jinak než opět v přesilovce, zkušený Michal Vondrka a Mladá Boleslav mohla slavit.

Oceláři měli už před úterním duelem v Hradci jistotu, že i když prohrají, zůstanou první. A přesně to se také stalo. Třinec po deseti utkáních v extralize nebodoval.

Divoká první třetina přinesla čtyři góly. Už v první minutě poslal hosty do vedení Galvinš, jenže brzy srovnal náskok Dragoun a v polovině první třetiny už vedl Mountfield po trefě Vincoura. Do kabin se šlo ale za nerozhodného stavu, když skóroval Hrňa.

Prostřední dvacetiminutovka na výsledku nic nezměnila, Hradec pro sebe zlomil zápas v 52. minutě dvěma rychlými góly. Nejprve se podruhé trefil Dragoun a výhru Východočechů pečetil o pár sekund později Graňák.

Hokejová extraliga
Vítkovice - Mladá Boleslav 2:3
Branky: 32. Schleiss, 40. Zdráhal - 33. Šťastný, 45. Musil, 60. Vondrka.
Hradec Králové - Třinec 4:2
Branky: 4. a 52. Dragoun, 10. Vincour, 52. Graňák  - 1. Galvinš, 13. Hrňa.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec