Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 0:3Vítkovice znovu nedaly Janusovi ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Válek 0 : 1
9. Lukeš 0 : 2
40. Mikúš 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic podlehli ve 26. kole extraligy Litvínovu 0:3 a připsali si už pátou porážku v řadě. Domácím uteklo utkání v první třetině, v níž po matném výkonu nabrali dvougólovou ztrátu. Litvínovský brankář Jaroslav Janus si i podruhé v sezoně proti Vítkovicím připsal vychytanou nulu, domácí Severočechům za 120 minut ještě nevstřelili gól.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hokejisté Litvínova - ilustrační foto

Článek

Ani návrat uzdraveného kapitána Olesze, který nastoupil téměř po třech měsících, nevytrhl v první části Vítkovického z herního útlumu posledních dnů. Hostující Válek jejich rozpoložení ještě zhoršil rychlým gólem. Po domácím zaváhání ve středním pásmu se Válake dostal do sóla z levého křídla a po vtipném manévru proti Bartošákovi zasunul puk v sedmé minutě zpoza branky za čáru.

Domácím pak ještě více přitížil Lukeš, který při vítkovické přesilovce v deváté minutě vystihl křížnou přihrávku Stránského a z brejku překonal Bartošáka podruhé.

Vítkovice se v křečovité snaze nedostávaly do tlaku ani koncovky a na Januse v první dvacetiminutovce vyslaly jen pět střel.

Domácí se sice ve druhé části zmátořili, ale vyjma výraznější kadence střel zůstala jejich převaha planá a neefektivní. Pozorně bránící soupeř je do vyložených šancí nepustil a Vítkovice si nedokázaly nijak pomoct ani v přesilových hrách.

Severočeši na svou první přesilovku čekali 38 minut. Pak hned sice nevyužili 58 sekund hry pěti proti třem, ale následně v klasické početní převaze stihli ještě rozebrat vítkovický čtyřlístek a po finálním Ščotkově pasu zavěsil do prázdné branky Mikúš.

Domácí se ještě v úvodu třetí části všemožně pokoušeli o gól naděje, ale jejich nápor paralyzoval Janus, který kryl možnost Tybora i několik závarů v dalších vítkovických přesilovkách. Litvínov se v závěru už jen bránil, ale stačilo to, protože Janus si poradil i se sólovým nájezdem Zdráhala.

Vítkovice tak po prohře v Liberci 0:4 čekají 141 minut na vstřelený gól.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Válek, 9. F. Lukeš, 40. J. Mikúš (Ščotka, Kašpar). Rozhodčí: Obadal, Šír - Kis, Rampír. Vyloučení: 4:7, navíc Olesz (Vítkovice) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4599.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Výtisk, Šidlík, Gregorc, Baranka, J. Mrázek - Schleiss, Lev, Dej - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Š. Stránský, Kucsera - Olesz, Szturc. Trenéři: Petr a Trnka.
Litvínov: Janus - Porseland, Ščotka, L. Doudera, Baránek, Romančík, Suchánek, od 21. navíc Březák - J. Petružálek, J. Mikúš, Kašpar - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, Gerhát, Trávníček - Tůma, M. Hanzl, Jurčík. Trenéři: Razým a Skuhrovec.

Reklama