Hlavní obsah

Rusko, Švýcarsko? Ne! Plzeň může slavit radostnou novinu

Plzeň
Aktualizováno

Výtečná zpráva pro hokejovou Plzeň a její fanoušky! Osmadvacetiletý útočník Jan Kovář zůstane v západočeském klubu až do konce sezony. Písecký rodák původně před dvěma týdny po nevydařené misi o proniknutí do NHL podepsal s Indiány měsíční kontrakt, po jehož vypršení se měl rozhodnout o své další budoucnosti. Nyní už je jasno.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jan Kovář zůstane v Plzni až do konce sezony.

Článek

„Jsme moc rádi, že se Honza rozhodl zůstat do konce sezony," potěšil sportovního manažera Plzně Tomáše Vlasáka Kovářův podpis nové smlouvy.

O Kováře byl přitom v Evropě velký zájem. Svůj interes projevila řada celků z KHL včetně Magnitogorsku, v němž šikovný centr strávil posledních pět sezon a slavil s ním dvakrát Gagarinův pohár. Šikovný centr ale oznámil, že do Ruska se v tomto ročníku nevrátí. A podpisem smlouvy s Plzní odmítl i týmy ze Švýcarska, které kolem něj rovněž kroužily.

„Už první zápasy ukázaly, jakým obrovským přínosem pro mužstvo je. Jako hráč dovede pozvednout celý útok i tým," všiml si Vlasák a statistiky útočníka, který v roce 2013 pomohl Indiánům k zisku Masarykova poháru, to jen potvrzují.

Kovář po konci v zámoří, kde neúspěšně bojoval o NHL na farmě NY Islanders i Bostonu, nastoupil do tří extraligových zápasů a v každém z nich bodoval. Naposledy ve středu, kdy gólem a asistencí pomohl Plzni k drtivé výhře 7:3 nad Libercem.

Blýskl se i v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů proti švédské Skelleftee, kdy rozhodujícím samostatným nájezdem vystřelil Západočechům místenku mezi čtyřmi nejlepšími celky soutěže.

Reklama

Související témata: