Hlavní obsah

Chomutov - Liberec 2:4Liberec si upevnil druhé místo v extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Vantuch 1 : 0
18. Kvapil 1 : 1
21. Lenc 1 : 2
35. Dietz 2 : 2
52. Ordoš 2 : 3
59. Ševc 2 : 4
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Liberce zvítězili v 29. kole extraligy na ledě předposledního Chomutova 4:2 a po páté výhře z posledních šesti zápasů se přiblížili na pět bodů vedoucímu Třinci. Piráti si připsali šestou porážku z uplynulých osmi utkání.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Radek Duda z Chomutova, Marek Zachar z Liberce a brankář Chomutova Justin Peters.

Článek

Chomutov poprvé nastoupil s ruským obráncem Jegorem Antropovem, který přišel z Chabarovsku z KHL. Po vyrovnaném úvodu utkání si Piráti vypracovali převahu, jenže nevyužili dvě přesilovky krátce po sobě.

Ve 14. minutě hostující Hanousek selhal na konci přečíslení stejně jako v pokračující akci při dorážce Redenbach, takže vzápětí udeřil Chomutov. Z dorážky se prosadil Vantuch.

Vedení domácích mohl navýšit Stránský, který ale v úniku nastřelil jen tyč. V 18. minutě Liberec potrestal faul Tomáše Svobody a Kvapil na konci pohledné akce vyrovnal.

Do druhé třetiny vstoupily oba týmy ve čtyřech, ale poté Bílí Tygři využili zkrácenou početní výhodu. Po Birnerově šanci dorazil puk do odkryté branky Lenc.

V polovině utkání se domácí ubránili v oslabení a následně zatlačili soupeře. Využil toho v 35. minutě tvrdou ránou Dietz, na něhož pak po individuální akci nenavázal Sklenář.

V úvodu závěrečného dějství Chomutovští nevyužili už čtvrtou přesilovku, ale nadále se prezentovali aktivní hrou. V 52. minutě však Liberec opět těžil z tlaku do brány, když Krenželokovu střelu dorazil Ordoš a poslal hosty znovu do vedení. V závěrečné power play domácích definitivně rozhodl po ubráněném oslabení Ševc.

29. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - Bílí Tygři Liberec 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Vantuch (Duda, Tomica), 35. Dietz (Vantuch, Flemming) - 18. M. Kvapil (Filippi, Ševc), 21. Lenc (Birner, Filippi), 52. Ordoš (L. Krenželok), 59. Ševc (L. Krenželok). Rozhodčí: Pavlovič, Hribik - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. Diváci: 4214.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Štich, Antropov - T. Svoboda, V. Růžička ml., Koblasa - J. Stránský, Kevin Klíma, J. Sklenář - Duda, Vantuch, Tomica - J. Havel, Klhůfek, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - L. Hudáček, Redenbach, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Valský, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, M. Zachar. Trenéři: Pešán a P. Augusta.

Reklama

Související témata: