Hlavní obsah

Kometa vyhrála v Pardubicích, Sparta také slaví, Zlín prohrál s Libercem

Aktualizováno

Sparta uťala ve 31. kole hokejové Tipsport extraligy sérii čtyř porážek. Pražanům k tomu stačil jediný gól Lukáše Klimka. Zlín sice vedl 2:1 nad Libercem, ale pak už stříleli góly jen hosté a těší se z plného bodového zisku za vítězství 4:2. Chomutov vedl nad Plzní 2:1, ale prohrál 2:3, hattrickem se blýskl útočník Jan Eberle. Olomouc nestačila doma na Vítkovice a podlehla jim 2:5, když poslední dva góly dostali Hanáci do prázdné branky. Poslední Pardubice odpadly ve třetí třetině duelu s úřadujícími mistry z Brna a prohrály 1:4. Karlovy Vary v dramatické bitvě podlehly Litvínovu 2:3.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Neuznaný gól v brance Matěje Machovského ze Sparty (druhý zprava) během utkání s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Sparty šli do duelu proti rozjeté Mladé Boleslavi pod tlakem, protože měli na kontě čtyři prohry v řadě. Tentokrát ale svěřenci kouče Uweho Kruppa zabrali. Nad Středočechy vyhráli 1:0, když vítězný gól vstřelil na začátku třetí třetiny útočník Lukáš Klimek. Boleslav tak po čtyřech výhrách v řadě nebodovala.

Liberec potvrdil druhé místo vítězstvím ve Zlíně. Sice na ledě Beranů prohrával 1:2, ale zkušený Birner krátce před koncem druhé třetiny srovnal a v poslední dvacetiminutovce pak Tygři rozhodli o svém triumfu. V rychlém sledu se trefili Vlach a znovu Birner a o vítězi nebylo pochyb. Liberec vyhrál nad Zlínem třetí zápas v řadě.

Chomutov naposledy vyhrál derby na ledě Litvínova a úspěch chtěl potvrdit v duelu s plzeňskými Indiány. Hosté sice rychle vedli, ale když na začátku druhé třetiny Vladimír Růžička mladší otočil gólem skóre na 2:1 pro Piráty, mohlo se zdát, že by Severočeši mohli úkol splnit. Opak byl však pravdou. V hlavního hrdinu napínavého mače se proměnil plzeňský střelec Jan Eberle, který zaznamenal hattrick. Rozhodující gól pak vstřelil čtyřicet sekund před koncem a Plzeň vyhrála 3:2.

Olomouc den po prohře 0:1 v Hradci Králové hrála doma s Vítkovicemi a připsala si další porážku. Pátou v řadě. Hanáci sice v polovině duelu prohrávali 0:2, ale díky dvěma přesilovkovým trefám dokázali ve 47. minutě vyrovnat. K bodovému zisku však duel nedovedli. I hosté ukázali, že umějí využít početní výhodu a Tybor pro ně opět urval vedení. Hanáci pak sáhli ke hře bez brankáře, ale hra vabank jim nevyšla. Vítkovičtí je dvakrát potrestali.

Brněnští hokejisté potvrdili na ledě Pardubic roli favorita. Poslední tým tabulky sice ještě po druhé třetině držel s úřadujícími mistry vyrovnané skóre 1:1, v poslední dvacetiminutovce ale zasadila Kometa soupeři tříbrankový mat. Dynamo prohrálo před svými fanoušky podesáté za sebou, dva góly vítězů dal Petr Holík.

Podkrušnohorské derby nabídlo dramatickou bitvu mezi Karlovými Vary a Litvínovem. Verva slavila úspěch už ve třetím utkání v řadě. Litvínov vedl 2:1 a domácí tým sáhl ke hře bez brankáře. Tu však potrestal gólem do odkryté klece v oslabení František Gerhát. Ještě však nebyl konec a karlovarskému týmu se povedlo ve finiši snížit na 2:3. Víc už ale nedokázal a těsně prohrál.

31. kolo hokejové extraligy
Sparta - Mladá Boleslav 1:0
Branka: 44. Klimek.
Chomutov - Plzeň 2:3
Branky: 16. Jank, 25. Růžička - 7., 32. a 60. Eberle.
Zlín - Liberec 2:4
Branky: 21. Fryšara, 29. Kubiš - 40. a 47. Birner, 18. Hanousek, 46. Zachar.
Pardubice - Brno 1:4
Branky: 24. Poulíček - 6. a 53. Holík, 47. Erat, 59. Hruška.
Olomouc - Vítkovice 2:5
Branky: 35. Ostřížek, 47. Ondrušek - 14. Szturc, 30. Stránský, 52. Tybor, 59. Květoň, 60. Roman.
Karlovy Vary - Litvínov 2:3
Branky: 39. Gríger, 60. Sičák - 33. Hübl, 44. Mikúš, 60. Gerhát.

Reklama

Související témata: