Hlavní obsah

Eberle prvním hattrickem v kariéře skolil Piráty. Stál jsem na správném místě, řekl plzeňský útočník

Chomutov

Ústřední postavou hokejistů Plzně při vítězném zápase v Chomutově (3:2) byl útočník Jan Eberle. Postaral se o všechny tři góly svého týmu, přičemž rozhodující zásah zaznamenal pouhých čtyřicet vteřin před koncem řádné hrací doby. Západočeši tak potvrdili roli favorita a fakt, že se jim na severu Čech daří.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Plzeňští hokejisté Jan Kovář a Jan Eberle se radují z gólu.

Článek

„Někdy se to tak sejde. Motal jsem se ve správný čas na správném místě. Šel jsem si za tím," líčil Eberle, který se na ledě chomutovských Pirátů dočkal prvního hattricku v extralize. A rozloučil se tak skvěle s kalendářním rokem. „To je úžasný pocit, ale měl bych z něj stejnou radost i kdyby to bylo v září. Přece jen jsem si říkal, že bych za kariéru mohl dát nějaký hattrick a teď si ho mohu odškrtnout," usmíval se nečekaný plzeňský kanonýr.

„Při působení na Kladně i v Olomouci jsme už vstřelil po dvou gólech v jednom zápase, jenže hattrick je něco víc. Dorážel jsem sice puky de facto do prázdné branky, ale každá trefa, byť i se štěstím, je důležitá. Jednou jsem ještě nastřelil tyčku," rozebíral Eberle.

Když hrála Plzeň na podzim v Chomutově, podílel se Vojtěch Němec na výhře 9:2 čtyřmi góly. Eberle se jím asi inspiroval. „Samozřejmě jsem si to uvědomil. Nejspíš budeme losovat, kdo dá hattrick příště. Ale tím nechci shazovat soupeře. Chomutov vzdoroval a hodně nás potrápil," mínil hrdina zápasu.

Eberle vyčníval svou střeleckou produktivitou, vítězství bylo ovšem dílem celého týmu. „Sehráli jsme dobré utkání," kvitoval útočník, který převážně nastupoval ve formaci s Petrem Strakou a Petrem Kodýtkem. Při závěrečném náporu Plzně byl na ledě společně s Janem Kovářem a Milanem Gulašem. „Nemohu si stěžovat na herní vytížení. Dostávám hodně prostoru a jsem rád, že jsem to v Chomutově splatil. Hattrick je pro mě impulsem a vážím si toho, že jsem mohl potěšit i plzeňské fanoušky, kteří přijeli ve velkém počtu. Doufám, že jim připravíme podobné příjemné chvíle i v lednu," dodal Eberle.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice