Hlavní obsah

Útočník Černý skončil v Litvínově a posílil Karlovy Vary

Hokejový útočník Jakub Černý opouští Litvínov a bude hrát za Karlovy Vary. V extralize dosud nastupoval jen za svůj mateřský klub, s kterým se domluvil na ukončení smlouvy.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jakub Černý ještě v dresu Litvínova a Tomáš Rolinek z Pardubic.

Článek

Karlovy Vary se také dohodly na prodloužení kontraktu s obráncem Petrem Šenkeříkem a útočníkem Sebastianem Gorčíkem do konce dubna příštího roku. Sedmadvacetiletý Šenkeřík bojoval před sezonou o smlouvu na zkoušce a teď je třetím nejproduktivnějším hráčem týmu. O čtyři roky mladší Gorčík na západě Čech působí už deset let.

Jednatřicetiletý Černý se vrátil do Litvínova v roce 2016 po dvouletém působení v Junosti Minsk. V této sezoně si připsal v 18 zápasech dva body za gól a asistenci.

"Kubu jsme brali jako posilu do prvních dvou lajn. V letošní sezoně laboroval se zraněním. Po příchodu Kuby Petružálka, setrvání Jury Mikúše a následném příchodu Lukáše Kašpara přišel o místo v prvních dvou formacích," uvedl generální ředitel Litvínova Jiří Šlégr v tiskové zprávě. "Z tohoto důvodu jsme se rozhodli Kubu pustit a dát mu šanci uplatnit se v jiném klubu," doplnil.

V extralize má Černý na kontě 487 utkání a 167 bodů za 87 gólů a 80 asistencí. V sezoně 2011/12 působil krátce ve Finsku v TPS Turku a angažmá v Bělorusku zakončil ziskem titulu. Sehrál i jeden zápas za českou reprezentaci a vstřelil v něm branku.

Šenkeřík přišel do Karlových Varů loni v lednu z Ústí nad Labem a pomohl Západočechům k návratu mezi elitu. Ve 20 duelech včetně play off si připsal si osm bodů za gól a sedm asistencí. V sedmi utkáních baráže o extraligu nebodoval.

V létě se musel Šenkeřík ucházet o další angažmá na zkoušce a nyní je s 18 body za šest branek a 12 asistencí z 30 utkání čtvrtým nejproduktivnějším obráncem extraligy a třetím hráčem v týmu za Jakubem Flekem (21 bodů) a Dávidem Grígerem (18). V extralize má bývalý hráč Komety Brno, Slavie, Zlína i Vítkovic na kontě 136 zápasů a 40 bodů za 10 gólů a 30 přihrávek.

Gorčík přišel do Karlových Varů už v roce 2009 ze Šumperku. V této sezoně extraligy má z 30 utkání tři body za gól a dvě asistence. V nejvyšší soutěži ze Energii sehrál dohromady 167 utkání a nasbíral 25 bodů za 12 branek a 13 přihrávek.

Reklama