Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 4:5 SNMountfield porazil mistra i potřetí v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Štencel 1 : 0
8. Smoleňák 1 : 1
38. Smoleňák 1 : 2
43. Malec 2 : 2
50. Koukal 2 : 3
52. Malec 3 : 3
53. Pavlík 3 : 4
59. Zaťovič 4 : 4
65. Pavlík (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 33. kole extraligy Brno 5:4 po samostatných nájezdech a i ve třetím vzájemném zápase tak ovládli souboj s úřadujícím mistrem. O výhře Mountfieldu rozhodl obránce Filip Pavlík. Dvě branky si v zápase připsali obránce domácích Tomáš Malec a útočník hostů Radek Smoleňák.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce Králové (vpravo) zpracovává Michala Gulašiho z Brna před brankou Karla Vejmelky.

Článek

Domácí tým začal aktivněji a vytvořil si i šance, ovšem tu Vondráčkovu zlikvidoval jistý brankář Pavelka. Kometa i dnes dokázala, že má silné přesilovky. Proti Hradci využila hned první a stačilo ji na to pouhých šestnáct sekund. Přesně mířil obránce Štencel. Brzy však bylo vyrovnáno, Rosandičovu střelu od modré v závaru dorážel Smoleňák, ovšem na potvrzení gólu od videorozhodčího se čekalo téměř deset minut.

I v dalším průběhu měla o něco více ze hry Kometa, ale Holíkovu střelu po přihrávce Zaťoviče pohotově zlikvidoval Pavelka. Na začátku druhé třetiny byl blízko svému druhému gólu Smoleňák, ale trefil jen tyčku Vejmelkovy branky. Kometa se ale vrátila ke své nátlakové hře, nicméně v rozhodujících fázích chyběla přesnost a někdy i jednoduchost kombinací.

Pokud přece jen něco prošlo až do brankoviště, byl spolehlivou instancí v tomto prostoru gólman Pavelka, jehož podporovala kompaktní obrana. Závěr druhé třetiny byl velmi hektický a emotivní. Hradec nevyužil 103 vteřin trvající dvojnásobnou přesilovku, ale krátce po uplynutí prvního trestu Smoleňák opět prokázal důraz a protlačil puk za brankovou čáru. Na ledě se strhly potyčky, trestné lavice se zaplnily a hustou atmosféru uťala až závěrečná siréna.

Ve třetí třetině byla patrná snaha Komety o vyrovnání, domácí tým mimo to zvýšil agresivitu a brzy se dočkal. Po vyhraném buly pálil od modré čáry přesně Malec a bylo to 2:2. Jenže Hradec využil následnou přesilovku za několik vteřin. Nahození Zámorského šikovně tečoval Koukal a naklonil tak misky vah na stranu hostí.

Východočeši sice eliminovali první formaci Komety, ale roli střelců na sebe vzali obránci. Malec se trefil podruhé v zápase, nicméně ani ne po minutě krásnou individuální akcí dal gól Pavlík. Brno se dočkalo vyrovnání minutu před koncem při power play z hole Zaťoviče.

V prodloužení měl Smoleňák na holi hattrick, ale neproměnil trestné střílení a došlo na samostatné nájezdy. Jediným úspěšným exekutorem byl nakonec hostující obránce Pavlík, domácí Holík trefil tyč.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 3:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Štencel (M. Erat, Plekanec), 43. Malec (Bartejs, Plekanec), 52. Malec (Köhler, Čermák), 59. Zaťovič (Müller, O. Němec) - 8. Smoleňák (Rosandič), 38. Smoleňák (Zámorský), 50. Koukal (Zámorský, Paulovič), 53. R. Pavlík, rozhodující nájezd F. Pavlík. Rozhodčí: Hodek, M. Petružálek - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 13:13, navíc Mallet - M. Chalupa oba 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 7458.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Schaus, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, J. Hruška - Vondráček, L. Čermák, Mallet - Köhler, Süss, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Oslizlo a Horáček.
Hradec Králové: J. Pavelka - Zámorský, Linhart, Graňák, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Nedomlel - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Paulovič, Bičevskis, Miškář - Vopelka, Dragoun, Rákos. Trenéři: T. Martinec, P. Svoboda a Krátoška.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín