Hlavní obsah

Podnikatel Šuda se chce pokusit pozvednout extraligové Pardubice

Podnikatel Jaroslav Šuda se chce pokusit společně s dalšími momentálně minoritními akcionáři klubu pozvednout hokejové Pardubice. Šuda jejich jménem poslal zástupcům města, kteří klub ovládají, dopis, ve kterém deklarují zájem o odkup dalších 25 procent akcií.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brian Ihnačák z Pardubic.

Článek

"Jako minoritní akcionáři společnosti reagujeme na vyhrocené politické a sportovní dění kolem hokejového klubu. Jsme hluboce znepokojeni současným nastavením a především politizací společnosti, která hokejový klub již delší dobu mediálně i ekonomicky poškozuje," uvedl Šuda v dopise, který dnes podle webu iSport.cz zaslal primátorovi Pardubic Martinu Charvátovi.

Město Pardubice vlastní 73,6 procenta akcií Dynama, Šuda drží 12 procent, Dušan Salfický a Petr Čáslava shodně 6,5 procenta a posledním vlastníkem je sdružení HC Pardubice s 1,3 procenta. Šuda by tak měl vystupovat ve shodě se Salfickým a Čáslavou. Pod dopisem je však podepsaný jen on.

Hrozí strašák baráže

Východočechům se v této sezoně výrazně nedaří a reálně hrozí, že budou o setrvání v nejvyšší soutěži bojovat po dvou letech opět v baráži. Po 33. kolech základní části jsou Pardubice poslední.

"V tuto chvíli, kdy klub reálně bojuje a dále bude bojovat o přežití v nejvyšší hokejové soutěži (a tím dost možná o přežití vůbec), jsme toho názoru, že již není nadále možné, aby za této konstelace byl majoritní podíl nadále ve vlastnictví města Pardubice. V rukou politiků se klub stal nástrojem vyřizování si politických účtů a politický vliv klubem prorůstá na všech úrovních," uvedl Šuda.

Pardubice se staly majoritním vlastníkem klubu v lednu 2017, kdy město odkoupilo podíl od podnikatele Romana Šmidberského. "V dané chvíli to bylo nejvhodnější řešení," napsal Šuda a zároveň poukázal na to, že už tehdy bylo avizováno, že se jedná o dočasné řešení.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice