Hlavní obsah

Chomutovský obránce měl zastavenou činnost, po uhrazení pokut mu byla činnost uvolněna

Aktualizováno

Hokejový obránce Chomutova Brett Flemming měl z rozhodnutí předsedy disciplinární komise extraligy Viktora Ujčíka zastavenou činnost. Sedmadvacetiletý Kanaďan totiž ve stanovený termín neuhradil finanční pokutu za předchozí disciplinární prohřešek, čímž se dopustil nerespektování rozhodnutí orgánu extraligy. V pátek odpoledne ale byl dluh splacen a Flemmingovi tak byla činnost uvolněna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Chomutova Brett Flemming.

Článek

Flemming v utkání 25. kola nejvyšší soutěže sestřelil 7. prosince třineckého obránce Milana Douderu, za což od disciplinárky vyfasoval stopku na jedno utkání a finanční postih ve výši deseti procent měsíčního výdělku.

Pokutu však chomutovský bek během měsíčního termínu nezaplatil ani se proti rozhodnutí předsedy disciplinární komise neodvolal.

Proto byla Flemmingovi zastavena činnost do doby, než dlužnou částku uhradí. A nejen ji, protože Ujčík mu nyní udělil další postih ve výši poloviny finanční pokuty uložené za předchozí disciplinární přestupek, tedy pět procent z měsíčního platu.

Flemming během pátečního odpoledne ale obě pokuty uhradil, takže mu disciplinárka s okamžitou platností činnost uvolnila a bude tak smět zasáhnout do večerního duelu na ledě Pardubic.

Reklama

Související témata: