Hlavní obsah

Obránce Schaus se vrací do Pardubic, přichází z Brna

Pardubice

Americký hokejový obránce Nicholas Schaus se vrací do Pardubic. Dynamo získalo dvaatřicetiletého nejproduktivnějšího beka extraligy z ročníku 2016/17 z Komety Brno, kam Schaus přišel před dvěma měsíci ze Slovanu Bratislava z KHL. Pardubický kub o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Sport.cz

Americký obránce Nicholas Schaus bude znovu oblékat dres Pardubic.

Článek

Poslední tým tabulky při posílení obrany vsadil na osvědčenou tvář. "Nick zná naše prostředí, u nás se mu dařilo. Jsme velice rádi, že se nám podařilo dohodnout na jeho návratu k nám. Prozatím přebíráme jeho smlouvu z Komety Brno do konce sezony a obě strany jsou otevřeny dalším jednáním," uvedl předseda představenstva a generální manažer klubu Dušan Salfický.

Schaus v dresu Komety nasbíral v 16 zápasech dvě asistence. Předtím v sezoně zaznamenal v KHL za Slovan v 10 utkáních gól a přihrávku.

Do Pardubic přišel Schaus poprvé v roce 2016 z Innsbrucku z EBEL. Ovládl v základní části produktivitu obránců s 36 body za sedm gólů a 29 asistencí ze 48 utkání. Ve dvou zápasech skupiny o 11. až 14. místo nebodoval a ve 12 zápasech úspěšné baráže o extraligu nasbíral 10 bodů za dvě branky a osm přihrávek.

"Nick tady prožil také těžký závěr sezony 2016/17, ví tedy, do čeho jde. Jeho chuť pomoci Pardubicím je pro nás velice důležitá. Jsme v kontaktu a moc se těší zpět. Věřím, že nám výrazně pomůže," doplnil Salfický s výhledem na pravděpodobný další boj v baráži.

Bývalý hráč Worcesteru, Syracuse, Norfolku v EHL, Elmiry v ECHL, Stavangeru v Norsku či Wolfsburgu v Německu odešel po jedné sezoně v Dynamu do Magnitogorsku a pak hrál i za čínský Kunlun také v KHL.

"S Nickem jsem tady hrál, jeho návrat do Pardubic vítáme. Věřím, že nám pomůže v obraně, v útoku i jako lídr v kabině," doplnil asistent trenéra Petr Čáslava.

Schaus je připraven nastoupit už k dnešnímu utkání s Chomutovem. "Rád se vracím do známého prostředí, kde se mi dařilo. Chci co nejvíc Dynamu pomoci a v první řadě se ještě pokusit o odvrácení baráže," uvedl Schaus.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín