Hlavní obsah

Mladý a diskutovaný Klíma: Mám radost z gólu, nakopl nás, říká o debutu ve Spartě

Vydařenou premiéru v dresu hokejové Sparty prožil útočník Kevin Klíma. Syn legendárního kanonýra a vítěze Stanley Cupu Petra Klímy pomohl brankou k vítězství 3:2 nad Zlínem a stal se nejlepším hráčem na straně Pražanů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kevin Klima (vlevo) hrál v pátek proti Zlínu své první utkání za Spartu.

Článek

"Chtěli jsme na ně vlítnout. Měl jsem štěstí, že jsem se prosadil hned z první střely. Z toho jsem měl radost. Ten gól nás nakopl a dostal diváky do varu," řekl Klíma, který otevřel skóre v osmé minutě po střele z pravého kruhu.

Nemuselo zůstat jen u jedné trefy, Klíma si vypracoval i další příležitosti, ale brankář Libor Kašík byl proti. "Musím si vytvářet šance a prosazovat se," prohlásil o své roli v týmu Klíma, který se s klubem dohodl na smlouvě do konce sezony.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Kevin Klima (v pozadí) střílí svůj první gól v dresu Sparty proti Zlínu.

Debut proti Zlínu si pochvaloval. "Hodně dobrý zápas a atmosféra. Diváci byli skvělí. V Evropě se pořád fandí, je to jiné než v Severní Americe," uvedl Klíma.

Před sezonou odehrál tři přípravné duely v NHL za Arizonu Coyotes, v nichž zaznamenal jednu trefu. Místo v prvním týmu si však nevybojoval a nakonec se přes působení v zámořských soutěžích vrátil do Čech, kde se nejprve představil v prvoligové Kadani a následně i v extraligovém Chomutově.

Z nového působiště má dobrý pocit. "Máme kupu šikovných hráčů a lídrů jako je Vrána," prozradil jednadvacetiletý útočník. Klíma nastoupil ve čtvrté formaci s Kanaďany Blairem Jonesem a Zachem Sillem a souhru s nimi si pochvaloval.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kevin Klima oslavuje premiérový gól v dresu Sparty. Vlevo je jeho spoluhráč Zach Sill.

"Hrajeme podobným stylem. Je mezi námi dobrá chemie, až odehrajeme více zápasů, bude to ještě lepší, protože jsem tu teprve tři dny," poznamenal Klíma.

Přítomnost severoamerických hráčů mu usnadnila přijetí do týmu. "Okamžitě jsem se díky nim zapojil do chodu mužstva se vším všudy. Navíc jsem zvyklý na anglicky mluvícího trenéra," podotkl rodák z Tampy Bay, který má americké občanství.

Reklama

Související témata: