Hlavní obsah

Útočníci Eberle a Kodýtek prodloužili smlouvy s Plzní

Plzeň

Hokejoví útočníci Jan Eberle a Petr Kodýtek budou i v příští sezoně hrát za Plzeň, s kterou prodloužili smlouvy. Oběma končily původní kontakty po sezoně. Délku nových smluv klub nezveřejnil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Rostislav Olesz z Vítkovic a Petr Kodýtek z Plzně v akci během extraligového utkání.

Článek

"S Petrem Strakou tvoří lajnu, která si dlouhodobě drží vysoký standard. Proto jsme rádi, že se nám podařilo s nimi prodloužit kontrakty," uvedl v tiskové zprávě sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Devětadvacetiletý Eberle přišel před touto sezonou z Olomouce a připsal si v 32 zápasech 16 bodů za devět branek a sedm asistencí. V Lize mistrů zaznamenal v devíti utkáních jednu přihrávku.

Kladenský odchovanec má na kontě v nejvyšší soutěži za Kladno, Litvínov, Olomouc a Plzeň celkem 486 utkání a 157 bodů za 65 tref a 92 asistencí. Za Litvínov nastoupil pouze jednou v rozhodujícím sedmém utkání finále v roce 2015 při výhře v Třinci 2:0 a má tedy mistrovský titul.

Dvacetiletý plzeňský odchovanec Kodýtek v tomto ročníku extraligy nasbíral v 33 duelech osm bodů za dva góly a šest asistencí. V Lize mistrů má z 11 zápasů 10 bodů za pět tref a stejný počet přihrávek. V nejvyšší soutěži zaznamenal dohromady v 92 utkáních 20 bodů za osm branek a 12 asistencí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice