Hlavní obsah

Těším se na spolupráci s Vrbatou, říká boleslavský trenér Hořava

Chomutov

Třebaže hokejisté Mladé Boleslavi vytěžili z posledních tří zápasů v extralize osm bodů za výhry nad Pardubicemi, v Plzni v prodloužení a v Chomutově, nebyl trenér Středočechů Miloslav Hořava zcela spokojen s výkonem svého týmu na ledě předposledního celku tabulky. „Mohli jsme i prohrát,“ tvrdil zkušený kouč v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Miloslav Hořava na archivním snímku.

Článek

Jak jste spokojen s výhrou 5:3 v chomutovské aréně?

Jsem rád jen za tři body, ale zápas jako takový se mi moc nelíbil. Bylo v něm i z naší strany moc chyb, hlavně úplné propadnutí od některých našich hráčů v různých situacích. Naštěstí nám padly do soupeřovy branky tři střely ve druhé třetině. Tím jsme se dostali do vedení, které jsme ale ubránili až na poslední chvíli. Mohl to být remízový duel nebo jsme mohli i prohrát.

Přesto se Mladá Boleslav vyhoupla z nižších pater výš a figuruje už na sedmém místě extraligové tabulky.

Díváme se především na to, kolik bodů máme náskok před posledními dvěma příčkami, což je pro nás rozhodující. Bodově to momentálně pro Boleslav vypadá sice dobře, ale herně tolik ne. Nahoru se nekoukáme.

Co očekáváte od příchodu nového sportovního ředitele klubu Radima Vrbaty?

Těším se na spolupráci s ním. Jeho nástup do této role byl pro nás rychlý, ale takhle to v hokeji chodí. Přicházejí trenéři, hráči i manažeři. S Radimem Vrbatou se bavíme telefonicky i osobně, ale nevím, jestli byl na našem zápase v Chomutově. Za hráče nedokáži říci, zda jeho příchodem dostali impuls.

Byť příliš nechválíte, přece jen se zdá, že oporami týmu jsou brankáři. Je to tak?

Ano, Krošelj a Kantor nás drží. Oba podávají skvělé výkony a díky tomu jsme tam, kde jsme. A jak volím jedničku? Podle toho, jakou mají zrovna fazonu. Dobře se jeví i čtvrtá formace z juniorů, kteří odvádějí to, co potřebujeme. Tedy, aby se zapracovali do týmu.

Reklama

Související témata: