Hlavní obsah

Zlín - Ml. Boleslav 4:1Cenná výhra pro Zlín, o třech bodech rozhodl výborný Kašíkův výkon

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kulda 1 : 0
23. Fryšara 2 : 0
26. Šlahař 3 : 0
46. Žejdl 3 : 1
59. Ondráček 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Zlína porazili ve 37. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a po třetí výhře v řadě se posunuli na 10. místo tabulky. Velkou zásluhu na tom měl brankář Libor Kašík, který si připsal 42 úspěšných zákroků. Zlín porazil Mladou Boleslav i potřetí v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Dominik Lakatoš ze Zlína a David Bernad z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Do prvních větších šancí se přitom dostali hosté. Nejprve nabídku samostatného úniku nevyužil Bernad, načež střela Šťastného skončila na tyčce. A když Bruslaři nevyužili ani přesilovou hru, z gólu mohli radovat domácí. V 9. minutě jim zajistil vedení Kulda.

Zlínu se vydařil vstup do druhé třetiny a ve 23. minutě jejich náskok zvýšil Fryšara, který se štěstím úspěšně zakončil svou akci. Nejprve střílel vedle, následně ale překonal Krošelje poté, co objel branku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jiří Kurka z Mladé Boleslavi a Dominik Lakatoš ze Zlína.

Za další tři minuty už domácí vedli 3:0. Při přesilovce Krošelj podcenil Šlahařovu dorážku, čímž pro mladoboleslavského brankáře zápas skončil. Ve zbytku třetiny se Bruslaři snažili alespoň snížit, k většímu ohrožení Kašíkovy branky se ale nedostali.

Kašíka překonal jen Žejdl

To se jim začalo dařit ve třetí dvacetiminutovce, kdy Kašíka překonal ve 46. minutě Žejdl a připravil jej o možné premiérové čisté konto. Vzápětí mohli hosté zápas zdramatizovat ještě více, Popelkovo vyloučení ale nepotrestali.

V 58. minutě Středočeši při další početní výhodě odvolali i brankáře a při hře šest na čtyři měl dobrou pozici Šťastný, Kašíka ale nepřekonal. Následně snadnou nahrávku na modré čáře pokazil Kotvan, načež chyboval s pukem i Klepiš, čehož k definitivnímu rozhodnutí zápasu využil střelou do opuštěné branky Ondráček.

37. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. E. Kulda (P. Sedláček), 23. Fryšara (Šlahař, Popelka), 26. Šlahař (E. Kulda, Valenta), 59. J. Ondráček (Fryšara) - 46. Žejdl (D. Šťastný, T. Knotek). Rozhodčí: A. Jeřábek, Obadal - Kis, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0 Diváci: 4381.
Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, Ferenc, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Fryšara, Popelka - Okál, Honejsek, Herman. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.
Mladá Boleslav: Krošelj (26. Kantor) - Němeček, Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Dlapa, Eminger - Flynn, Klepiš, Vondrka - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, Najman - P. Kousal, T. Knotek, Grim. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: