Hlavní obsah

Karlovy Vary - Chomutov 2:3Smršť v deseti minutách rozhodla. Piráti vezou z Varů důležitou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Lapšanský 1 : 0
45. Buchtela 1 : 1
48. Koblasa 1 : 2
49. Sklenář 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili v 37. kole extraligy Karlovy Vary 3:2 a přiblížili se jim v tabulce na tři body. Energie po osmé porážce v řadě zůstala dvanáctá, Piráti jsou třináctí. Chomutov utkání otočil ve třetí třetině, ve které vstřelil všechny branky.

Článek

Domácí začali důležitý souboj s tabulkovým sousedem aktivněji, ale až na nebezpečnou bekhendovou střelu Beránka si v úvodní třetině větší brankovou šanci nevytvořila. Hosté postupně srovnali s Energií krok, ale ani jim se nepodařilo gólmana soupeře výrazněji ohrozit.

Severočeši ve druhé třetině přidali a začali Karlovy Vary přehrávat, z čehož vyplynuly i brankové příležitosti. Největší si vytvořili Dietz s Marjamäkim, ale finský útočník nedokázal dopravit puk za již překonaného Novotného.

Tomica únik neproměnil

Otevřít skóre mohl v polovině zápasu Tomica, samostatný únik však v oslabení neproměnil. Tlak Pirátů otupila série vyloučení, ve kterých ale Kohout jen nastřelil tyč a Rachůnkovu střelu lapačkou vytěsnil Peters mimo branku.

Účet zápasu nakonec otevřel Lapšanský, který si ve 35. minutě nabruslil až před hostujícího gólmana a protisměrnou kličkou potěšil karlovarské publikum.

V závěrečné třetině předvedli Chomutovští dokonalý obrat. Ve 46. minutě vyrovnal Buchtela, který z bezprostřední blízkosti procedil puk pod Novotného betony. O dvě minuty později se při rychlém protiútoku po nahrávce Havla prosadil Koblasa.

Opaření Energetici opět při navlas stejné situaci inkasovali v 50. minutě, Novotného tentokráte překonal Sklenář. Domácí dokázali ještě zásluhou Beránka snížit, k vyrovnání jim ale nepomohla ani následná minutová power play.

37. kolo hokejové extraligy:
Karlovy Vary - Chomutov 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 35. Lapšanský (R. Vlach, Šafář), 59. O. Beránek (Balán) - 46. Buchtela (Duda), 48. Koblasa (Havel), 50. Sklenář (Raška). Rozhodčí: Šír, Hribik - Hlavatý, D. Klouček. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 3822.
Karlovy Vary: Novotný - Šenkeřík, Plutnar, Sičák, M. Rohan, Kozák, Kovačevič, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš - Kohout, Skuhravý, J. Černý - Gorčík, Balán, Lapšanský. Trenéři: Pešout a Mariška.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Trefný, Valach, Dietz, od 21. navíc Buchtela - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, Sklenář, Raška - Duda, Vantuch, Tomica - Havel, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: