Hlavní obsah

Liberec se dotáhl na vedoucí Třinec! Plzni se zdařil obrat. Kometa dobyla led Sparty

vap, likČTKSport.cz
Aktualizováno

Hokejová Tipsport extraliga měla v úterý na programu tři zápasy. V dohrávce 30. kola Liberec ve třetí třetině ztratil třígólový náskok, ale všas se vzpamatoval, v boji celků z nejvyšší příček tabulky vyhrál nad vedoucím Třincem 4:3 a bodově se na něj dotáhl. V dohrávce 18. kola Plzeň otočila proti Chomutovu na 3:2. V Praze se mohou fanoušci těšit z předehrávky 38. kola, Sparta v předehrávce 38. kola padla s mistrovskou Kometou 1:4.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se v zápase s Třincem radují z prvního gólu, který dal Marek Kvapil (druhý zleva).

Článek
Fotogalerie

Liberečtí dokázali navázat na vítězství z Brna a bodově se dotáhli na dnešního soupeře. Třinec prohrál podruhé za sebou, díky lepšímu skóre se však udržel v čele tabulky.

Domácí v utkání vedli po dvou třetinách již 3:0, Oceláři však dokázali třemi slepenými góly vyrovnat. O liberecké radosti ale rozhodl v 59. minutě gólem v přesilovce Libor Hudáček. Dva góly vítězů dal Tomáš Filippi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího čtvrtého gólu Libor Hudáček z Liberce.

Pátá Plzeň a třináctý Chomutov, souboj týmů, kde v předešlých dvou zápasech vyhráli Indiáni – 9:2 a 3:2. A platilo to opět. Indiáni zvítězili počtvrté za sebou.

Chomutov sice v Plzni dvakrát vedl, ale domácí dokázali zásluhou dvou branek nejlepšího střelce Vojtěcha Němce vyrovnat a v úvodu třetí třetiny rozhodl o výhře Indiánů gólem z přesilovky Petr Kodýtek. Severočeši nenavázali na čtyři venkovní výhry za sebou a prohráli již osmý z posledních deseti zápasů proti Plzni.

Kometa v Praze ukončila sérii tří porážek a upevnila si šesté místo v tabulce. Dvěma góly se na výhře Komety podílel Martin Dočekal, tři body za gól a nahrávku si připsal bek Jan Štencel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Uwe Krupp během utkání s Brnem.

Sparta mohla duel zdramatizoval ve 47 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři, kouč Krupp si před jejím začátkem vzal oddechový čas a následně ještě odvolal brankáře. Místo snížení však Kometa zásluhou Erata přidala čtvrtý gól. Sparta tak poprvé v sezoně s Brnem prohrála, doma si připsala už desátou porážku. Horší bilanci mají jen Pardubice a Chomutov.

Zápasy Tipsport extraligy
Dohrávka 18. kola
Plzeň–Chomutov 3:2
Branky: 22. a 32. V. Němec, 42. Kodýtek – 7. Duda, 26. T. Svoboda
Dohrávka 30. kola
Liberec–Třinec 4:3
Branky: 21. a 29. Filippi, 14. M. Kvapil, 59. L. Hudáček – 46. Ro. Bukarts, 47. Hrňa, 49. Martin Růžička
Předehrávka 38. kola
Sparta–Brno 1:4
Branky: 34. Pech – 6. a 38. Dočekal, 44. Štencel, 47. M. Erat

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice