Hlavní obsah

Mladá Boleslav podepsala smlouvy se šesticí hokejistů

Hokejový brankář Jan Růžička, obránci Jiří Kurka, David Bernad a útočníci Pavel Kousal, Ondřej Najman a Oscar Flynn budou i po této sezoně pokračovat v extraligové Mladé Boleslavi. Bruslařský klub s nimi uzavřel nové smlouvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

"Jsme moc rádi, že všichni kluci na náš zájem reagovali stejným zaujetím pro věc a že jsme se domluvili na dalších smlouvách a další společné budoucnosti," řekl klubovému webu sportovní ředitel Mladé Boleslavi Radim Vrbata.

"Všechno jsou to kluci, kteří mají k Boleslavi dlouhodobý vztah, někteří jsou dokonce odchovanci. Na tom chceme stavět. Doufáme, že byť jsou zatím mladí, začnou postupně přebírat důležitější role v týmu," doplnil Vrbata.

Jednadvacetiletý Růžička kvůli zranění v této sezoně ještě za Mladou Boleslav nechytal a působí nyní v prvoligové Slavii, kde má ze sedmi zápasů průměr 2,78 obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 92,44 procenta. V extralize na kontě celkem 24 utkání, v nichž má průměr 2,51 gólu na utkání a úspěšnost 92,13 procenta.

O tři roky starší Kurka, který je stejně jako Růžička odchovancem Mladé Boleslavi, ve 22 duelech v této sezoně extraligy nebodoval. Celkem v nejvyšší soutěži nasbíral v 87 duelech 10 bodů za gól a devět přihrávek.

Rovněž čtyřiadvacetiletý Bernad si v tomto ročníku za Bruslařský klub připsal ve 38 duelech devět bodů za čtyři branky a pět asistencí. Do Mladé Boleslavi přišel před sedmi lety z Písku a v nejvyšší soutěži zaznamenal v 63 utkáních 13 bodů za čtyři góly a devět přihrávek.

Dvacetiletý Najman má z 31 utkání v tomto ročníku extraligy na kontě gól a tři asistence. Celkově si připsal v 48 duelech nejvyšší soutěže sedm bodů (2+5).

Stejně starý Kousal přišel spolu s Najmanem před třemi lety z Jihlavy a od té doby v extralize stihl 67 utkání a připsal si pět bodů (1+4). V této sezoně nasbíral ve 27 zápasech tři asistence.

Devatenáctiletý Flynn je z mladoboleslavské líhně a v extralize se dočkal dosud 24 startů a zaznamenal čtyři body (1+3). V tomto ročníku absolvoval 16 utkání v nejvyšší soutěži s bilancí dvou asistencí.

Reklama

Související témata: