Hlavní obsah

Plzeň si s předstihem pojistila jednoho z klíčových útočníků

Praha

Před dvěma týdny prodloužila smlouvy s útočníky Eberlem a Kodýtkem, nyní hokejová Plzeň oznámila, že si s předstihem pojistila služby jiného svého forvarda. Další dva roky bude dres Západočechů oblékat jejich odchovanec Petr Straka, se dvaceti kanadskými body třetí nejproduktivnější hráč klubu extraligové sezony po Milanu Gulašovi a Vojtěchu Němcovi.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Plzeňští hokejisté Petr Straka (vlevo) a Jan Eberle se radují z gólu.

Článek

„Jsme rádi, že jsme se dohodli i s Petrem a udrželi tak pohromadě útok, který drží letos vysoký standard. Doufáme, že všichni tři v nastavených výkonech budou pokračovat. Navíc Petr je naším odchovancem, o to je vše příjemnější," libuje si sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák.

Šestadvacetiletý Straka odešel z Plzně v roce 2009 do zámoří, o rok později byl pro NHL draftován Columbusem. Nejslavnější hokejovou soutěž světa si ale zahrál za Philadelphii. V ročníku 2014/15 nastoupil ze Letce do tří zápasů, v nichž si připsal dvě asistence.

Větší šanci ale v NHL nedostal a nastupoval převážně v nižší AHL. Před minulou sezonou se proto vrátil do mateřské Plzně, v níž bude pokračovat i příští dva roky.

Reklama

Související témata: