Hlavní obsah

Děsivá scéna! Kapitán Třince ležel a neotvíral oči. Z ledu ho odváželi záchranáři na nosítkách

Praha

Při pohledu na něj, ležícího na ledové ploše a potřebujícího pomoc záchranářů, tuhla krev v žilách. Hokejový obránce Třince Lukáš Krajíček ve čtvrteční předehrávce 38. extraligového kola na ledě Chomutova upadl bez cizího zavinění na led a následně se ošklivě udeřil hlavou o mantinel. Z ledu byl odvezen na nosítkách a byl převezen do chomutovské nemocnice. Podle nejnovějších zpráv by měl být kapitán Ocelářů mimo hru tři až čtyři týdny.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zraněný kapitán Třince Lukáš Krajíček po nárazu na mantinel.

Článek

Vůbec to nebyl hezký pohled. O Krajíčka si dělali starost nejen diváci, ale i jeho spoluhráči a protihráči. Pětatřicetiletý zadák, jenž s reprezentací vyválčil stříbro a dva bronzy ze světových šampionátů, se pár vteřin po startu třetí třetiny chystal podstoupit souboj s chomutovským útočníkem Petrem Koblasou, když vtom ztratil stabilitu a nekontrolovaně narazil do mantinelu.

Na led mu ihned spěchal na pomoc lékař. „Máloco mě rozhodí, abych vyjel ze své bubliny v brankovišti. Když jsem viděl, jak tam leží náš kapitán, můj skvělý kamarád, a neotevřel oči, říkal jsem si, že hokej musí jít stranou," říkal Šimon Hrubec, který při výhře 4:0 vychytal čtvrté čisté konto v sezoně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Lukáš Krajíček z Třince na nosítkách a v péči záchranářů.

„Šel jsem se rychle podívat, jak na tom je. Měl dobře nakoupeno," dodal Hrubec. Tiskový mluvčí Třince Radim Sajbot po utkání sdělil, že Krajíček, jehož z ledu odvezli po téměř pěti minutách záchranáři na nosítkách, zamířil ihned do chomutovské nemocnice.

„Komunikuje, otevřel oči, hýbe končetinami a mohlo by to být relativně v klidu," zvěstoval Sajbot radostné zprávy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Třinecký kapitán Lukáš Krajíček opouští ledovou plochu chomutovské arény na nosítkách. Sklání se k němu gólman Ocelářů Šimon Hrubec, starosti si dělal i útočník Pirátů Radek Duda.

V pátek dopoledne pak Oceláři na svém Twitteru oznámili, že Krajíček utrpěl po nárazu do mantinelu blíže nespecifikované zranění hlavy s předpokládanou dobou absence tří až čtyř týdnů.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice