Hlavní obsah

Do kin vstoupí v únoru hodinový dokument s názvem Kometa:film

Brno

Koncem února vstoupí do kin dokumentární snímek Kometa:film o brněnském hokejovém klubu, který je držitelem rekordních třinácti mistrovských titulů. Podtitul snímku zní Z nebe do pekla a zpět.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hokejisté Brna se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Dokument mapuje současný fenomén brněnského sportu a líčí mnohdy složitou a náročnou cestu od existenčních starostí až na současné výsluní. Při jeho tvorbě bylo natočeno několik desítek hodin výpovědí a svědectví, ne všechny se do filmu vešly.

"Natáčení bylo místy stejně trnité jako sama mapovaná cesta k hokejovému trůnu. Nebylo nijak obtížné přesvědčit respondenty, kterých nakonec hovořilo asi čtyřicet. Obtížnější bylo otevřít některá konkrétní témata," přiblížil producent Petr Vozdecký ze společnosti Pixels Production, která spolu s klubem snímek koprodukovala a měla na starosti jeho výrobu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Talentovaný brankář Brna Lukáš Dostál.

Majitel Komety Libor Zábranský, který klub vytáhl z velkých existenčních potíží, poskytl tvůrcům neobyčejně dlouhý rozhovor a nechal je nahlédnout i na porady trenérů a do kabiny prvního mužstva.

Slavnostní premiéra snímku Kometa:film se uskuteční 28. února v brněnském Univerzitním kině Scala. Na čtyřech lednových a únorových zápasech Komety se bude losovat o část vstupenek, o další distribuci klub teprve rozhodne.

Reklama

Související témata: