Hlavní obsah

Potřebujeme body a je jedno s kým je uděláme, řekl po výhře v Třinci boleslavský gólman Růžička

Druhý velmi cenný skalp ve třech dnech získali hokejisté Mladé Boleslavi. Po páteční divoké přestřelce s Hradcem Králové (8:5) si vyšlápli v nedělním 39. kole na Třinec, který na jeho ledě porazili 5:2 a sesadili ho z čela extraligové tabulky. K překvapivým výhrám pomohl bruslařům gólman Jan Růžička, který odchytal první dva zápasy v sezoně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Mladoboleslavský brankář Jan Růžička inkasuje gól v duelu s Třincem.

Článek

„Pro brankáře je lepší vyhrát 5:2, než 8:5. Ten poslední zápas byl trochu na infarkt, ale my potřebujeme body, a když budeme vyhrávat 9:7, tak nám to může být jedno," smál se mladoboleslavský brankář Jan Růžička, který ve středu podepsal v Mladé Boleslavi podepsal nový kontrakt, v pátek šel poprvé v sezoně chytat extraligu a hned z toho byla výhra. Druhou přidal v Třinci.

„Je super, že se nám podařilo porazit dva tak vysoko postavené celky, ale pořád je to za šest bodů, takže konečném důsledku je jedno, s kým je uděláme. V kabině jsme si řekli jasný cíl, kterým je přímý postup do play off, a za tím jsi jdeme. Doufám, že jsme těmi posledními zápasy ukázali, že naše forma jde nahoru," řekl Růžička. „Můžeme teď být hodně spokojení, protože jsme hráli opravdu dobře. Nepouštěli jsme Třinec do vyložených šancí, hráli jsme výborně v našem pásmu," chválil spoluhráče mladoboleslavský gólman.

A co podle něj rozhodlo o úspěchu Středočechů ve Slezsku? „Že jsme dali pět gólů a dostali jen dva (úsměv). Ale vážně, asi se rozhodlo v těch přesilovkách, kde jsou ukrutně nebezpeční. My je ale nepouštěli do žádných šancí," usmíval se Jan Růžička.

Do extraligové branky se 21letý brankář postavil v pátek proti Hradci Králové po osmi měsících. „Osobně mám takové rád zápasy, ve kterých je soupeř ofenzivní a tlačí se hodně do brány, než když na vás nic nejde. Takové zápasy mi vyhovují a jsem za ně rád," liboval si Růžička, že mohl chytat proti týmům z čela tabulky.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec