Hlavní obsah

Šestkrát zaházený led a trefený rozhodčí za dvacet tisíc. Zlín však platí i za úprk hráčů

Praha
Aktualizováno

Hokejový Zlín obdržel od disciplinární komise extraligy dvacetitisícovou pokutu za opakované vhazování předmětů na ledovou plochu v pátečním utkání s Olomoucí. Dalších pět tisíc pak musí Berani zaplatit za to, že ve stejném duelu jeho hráči nevyčkali na ukončení ceremoniálu, při němž jsou vyhlašováni nejlepší hráči zápasu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci Zlína.

Článek

Zlínští příznivci vhazovali předměty na led přinejmenším šestkrát v průběhu a po skončení souboje s Olomoucí. V některých případech šlo o téměř plné plastové lahve mířící do shluku hráčů, v jiném případě byli vhozenými předměty zasaženi rozhodčí.

Šéf disciplinární komise Viktor Ujčík aktuálně jedenáctému týmu extraligové tabulky udělil za porušení povinnosti pořádajícího klubu finanční pokutu ve výši 20 tisíc korun. Při stanovení výše trestu přihlédl k tomu, že se jednalo již o čtvrtý podobný přestupek v probíhající sezoně, došlo při něm k zasažení účastníků utkání a zápas musel být na dobu nezbytnou k úklidu ledové plochy přerušen. Dalších pět tisíc pak Zlín zaplatí za nevyčkání jeho hráčů na konec pozápasového ceremoniálu.

Pouze s napomenutím za vhození plastové lahve a kelímku na led ve třetí třetině pátečním duelu s Hradcem Králové vyvázla Mladá Boleslav. I proto, že šlo o druhé podobné provinění v probíhající sezoně, které nemělo vliv na průběh utkání ani zdraví jeho účastníků.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice