Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 0:4Bezchybný Krošelj dovedl Mladou Boleslav ke třetí výhře v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Zohorna 0 : 1
42. Pabiška 0 : 2
52. Kousal 0 : 3
57. Šťastný 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli v zápase 40. kola extraligy na ledě Litvínova 4:0 a potřetí za sebou naplno bodovali. Čtvrtým čistým kontem v sezoně se na tom podílel slovinský brankář Gašper Krošelj, který si připsal 22 úspěšných zákroků. Hosté o své výhře rozhodli ve třetí třetině, ve které vstřelili tři góly.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Martin Hanzl z Litvínova před brankářem Boleslavi Gašperem Krošeljem.

Článek

První šanci utkání měl ve druhé minutě Hanzl, který se natlačil z pravého křídla do zakončení, Krošelj se natáhl na brankové čáře a puk betonem vytěsnil.

Na druhé straně vypálil nebezpečné od modré čáry Bernad, Petrásek ale vykopl puk koncem brusle. Poté si domácí brankář málem srazil Klepišovo nahození od zadního mantinelu za svá záda. V 6. minutě našel Petružálek ve střelecké pozici Gerháta, který ale Krošelje nepřekonal.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Litvínova Michael Petrásek a Lukáš Žejdl z Mladé Boleslavi.

Hra se poté vyrovnala a šancí si oba týmy vytvořily poskromnu. Paradoxně tu největší měl v oslabení Skalický, který se dostal do brejku. Petrásek ale jeho střeli vyrazil.

První šanci druhé třetiny měl Hübl, který zakončoval z levého křídla, Krošelj byl pozorný. V 25. minutě otevřel střelecký výčet utkání hostující útočník Zohorna, který střelou z mezikruží nedal Petráskovi šanci. Na rozdíl dvou branek mohl zvýšit Vondrka, po hezké kombinaci celé formace ale nedokázal zamířit přesně. V závěrečných vteřinách prostřední části ujel Žejdl, jeho pokus vyprášil pouze betony domácího brankáře.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Klepiš z Mladé Boleslavi a Roman Graborenko z Litvínova.

Ve 42. minutě se hosté za svou aktivitu dočkali druhé branky. Pabiška rychle vybruslil zpoza branky, bekhendem vypálil a puk si rukavicí srazil do vlastní sítě Hunkes, který se do litvínovské sestavy vrátil po dlouhé pauze zaviněné zraněním. Poté ujel v oslabení Klepiš, Petrásek na poslední chvíli puk vypíchl svou hokejkou.

Mladá Boleslav se nakonec třetí branky dočkala v 52. minuě, kdy se po pěkné kombinaci prosadil Kousal. A ze strany hostů to nebylo vše. Petráska překonal ještě Šťastný. Středočeši se tak po výhře posunuli na sedmé místo tabulky, Litvínov je i nadále desátý.

HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Branka a nahrávky: 25. R. Zohorna (Kovačevič, Bernad), 42. L. Pabiška (D. Šťastný, Žejdl), 52. P. Kousal (Flynn), 57. D. Šťastný (R. Zohorna). Rozhodčí: Hejduk, Roman Svoboda - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 1:5, navíc J. Petružálek (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3936.
Litvínov: Petrásek - Hunkes, Ščotka, Graborenko, Šesták, Suchánek, Baránek, L. Doudera - J. Petružálek, Gerhát, Trávníček - Kašpar, V. Hübl, Válek - M. Hanzl, J. Mikúš, Jurčík - Jícha, Havelka, Helt. Trenéři: Razým a Skuhrovec.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Bernad, Kurka, Kotvan, Kovačevič, Němeček, Hrdinka - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Reklama

Související témata: