Hlavní obsah

Litvínov chce s novými trenéry zabrat ve Zlíně

PRAHA

Většina hokejových klubů se po týdenní pauze opět vrátí do kolotoče extraligových zápasů a v úterním 41. kole povedou Litvínov do boje o play-off v závěrečných dvanácti kolech základní části poprvé noví trenéři. Kouč Jaroslav Hübl starší s asistentem Petrem Rosolem, kteří ve středu nahradili odvolané Václava Sýkoru a Petra Fialu, se na lavičce Chemopetrolu představí poprvé na ledě Hamé Zlín.

Foto: www.sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Na programu je i dalších pět duelů, Sparta bude hrát kvůli účasti na Super Six v Petrohradu se Vsetínem až ve středu.

Litvínov se po dobrém vstupu do sezóny propadl až na dvanácté místo a nová trenérská dvojice má přinést do týmu nový impulz. Na desáté Znojmo ztrácí Chemopetrol jen dva body, nicméně za posledních 13 kol si výhru vychutnal pouze třikrát. S Hamé odehrál v sezóně velmi těsné vzájemné zápasy, v nichž se vždy radovali hosté. Hamé se nepodařilo získat v přestávce očekávané posily Stantiena a Tomíka, na marodce je stále dlouhodobě zraněný obránce Zubíček. Hokejisté Zlína se postupně v tabulce propadají ke spodní hranici pro účast v play-off.

V daleko lepší situaci jsou při svém premiérovém útoku na play-off Karlovy Vary. Na pátou pozici je vynesla série deseti domácích výher, kterou se Energie pokusí prodloužit proti Slavii. Právě Pražané Západočechy aktuálně atakují a ztrácejí na šesté pozici čtyři body. Slavii čeká důležité klání s ohledem na postavení obou týmů v tabulce a případný boj o první čtyřku, na niž ztrácí Růžičkova družina sedm bodů. Všechna vzájemná utkání v sezoně dosud vždy vyzněla pro hostující tým a tuto bilanci budou chtít slávisté prodloužit.

Vítkovice to na Pardubice neumějí

Čtvrté Pardubice přivítají Vítkovice, s nimiž mají z předešlých tří utkání v sezóně stoprocentně úspěšnou bilanci. Ostravané se ale rozjeli, z posledních sedmi utkání nasbírali 18 bodů, všechny při šesti duelech doma. Moeller trápí marodka, protože kvůli viróze jsou mimo hru Rolinek, Snopek a Koma. Vítkovice prožívají nečekané herní a střelecké obrození; v šesti zápasech v novém roce nastřílely 35 branek. A kdo může jejich formu prověřit lépe než Pardubice, s kterými letos Vítkovičtí ještě nebodovali.

Třinec čeká na návrat uzdraveného lídra Peterka, ale proti vedoucímu Liberci to zřejmě ještě nebude. I bez něj chtějí Oceláři odrazit nápor týmů z dolních pater tabulky. Lídr tabulky čeká s Třincem tuhý boj stejně jako při dvou výhrách 3:2 po samostatných nájezdech a porážce 0:1, která byla vůbec první pro Bílé Tygry v základní části v jejich Tipsport Areně.

Kladno spoléhá na domácí prostředí

Jedenácté Kladno přivítá desáté Znojmo a spoléhá na domácí prostředí, kde Rabat sbírá většinu svých bodů. Hokejisty Znojma čeká důležitý zápas, který hodně napoví o vyhlídkách obou týmů na start v play-off. Trenér Orlů Miloslav Hořava bude postrádat dlouhodobě zraněné Mojžíše, Pláška, otazník visí nad startem Hamana, který už ve dvou zápasech chyběl. Po zranění začal s lehkým tréninkem Erat, jenž ale ještě do sestavy nenaskočí. Naopak už plně k dispozici bude uzdravený Meidl.

Plzeňský Lasselsberger přivítá českobudějovický Mountfield s vědomím, že bodová propast na příčky zajišťující vyřazovací boje se povážlivě zvětšuje a každá promarněná šance na bodový zisk tak bolí dvojnásob. Západočeši sice vydřeli výhru na ledě Slavie, ale v neděli nezvládli předehrávku ve Vítkovicích, kde podlehli vysoko 1:7.

Jihočeši stále pronásledují vedoucí Liberec. Šanci na jeho předstižení v páteční předehrávce ve Vítkovicích sice nevyužili, ovšem v Plzni nebudou hrát jen o první místo v tabulce, ale svým výkonem budou chtít jistě udělat radost i trenéru Josefu Jandačovi, který v neděli oslavil narození svého třetího potomka. Podle webových stránek klubu by do utkání ještě neměl zasáhnout útočník Stantien, čerstvá akvizice z tápajícího Vsetína. Zdravotní potíže pronásledují útočníka Nedorosta.

Reklama