Hlavní obsah

Hradecký Radovan Pavlík bude mít na Chomutov dobré vzpomínky

Chomutov

Z pozice třetího celku tabulky nastoupí hokejisté Mountfieldu Hradec Králové k duelu 42. kola extraligy proti jedenáctému Zlínu. Velkou zásluhu na tom, že si Východočeši při obrovské vyrovnanosti v horní části pořadí udržují aktuální bronzovou příčku za favority Libercem a Třincem, má i dvacetiletý útočník Radovan Pavlík. Velmi dobré vzpomínky v této sezoně mu jistě zůstanou na obě vystoupení v Chomutově.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský a Radovan Pavlík z Hradce Králové.

Článek

Koncem října byl totiž přesně v den zápasu Hradce Králové na chomutovském ledě nominován premiérově do reprezentačního týmu pro první turnaj Euro Hockey Tour. A pozvánka jej natolik inspirovala, že tehdy přispěl výborným výkonem k výhře Mountfieldu nad domácími Piráty. „Byl to pro mě velký impuls," vybavil si mladý forvard.

V pátek nastoupili Hradečtí v Chomutově už podruhé v ročníku a Radovan Pavlík se podílel na vítězství 3:1 dvěma góly. Ceněný střelecký kousek v podobě dvou branek v jednom zápase se mu povedl v probíhající sezoně poprvé. Zároveň tak navýšil svoje konto na deset gólů, čímž srovnal krok se stejně produktivním Matejem Paulovičem. Více tref zaznamenal v týmu už jen zkušený Tomáš Vincour se sedmnácti brankami.

Radovan Pavlík přitom dosud odehrál „jen" 33 utkání. V první polovině ledna, pár dní poté, co skóroval na ledě Komety Brno, utrpěl zranění v Litvínově. A vrátil se na extraligová kluziště po pěti vynechaných kolech a více než čtrnáctidenní pauze v duelu proti Spartě.

„Zrovna v tomto střetnutí jsme prohráli po sérii osmi vítězství na domácím ledě, což nás mrzelo. Proto jsme chtěli nepříjemný výpadek odčinit v Chomutově, abychom přivezli tři body. To se nám podařilo," konstatoval Radovan Pavlík.

Když dá hokejista během jednoho utkání dvě branky, vznáší se zpravidla otázka, jestli ještě dosáhne na hattrick. „Na to jsem nemyslel. Byl jsem rád i za dvě trefy. Přece jen domácí vzdorovali a za stavu 3:1 jsme si hlavně dali za cíl neztratit vedení. Navíc jsme se taky museli bránit v oslabení a šlo nám především o úspěšný výsledek," líčil Radovan Pavlík.

Byť Hradec Králové figuruje v tabulce nahoře, rozhodně hráči ani tamní diváci nečekají v neděli proti Zlínu snadnou úlohu. Soupeř přijede s jasným záměrem bodovat, protože Zlínští ztrácejí na jedenáctém místě na desátý Litvínov už čtyři body. A tudíž nutně potřebují zabrat v boji o průnik do předkola play off.

Reklama

Související témata: