Hlavní obsah

Brankář Kameš oloupil "své" Kladno

KLADNO

V Kladně je Jaroslav Kameš doma, ale v úterý měl nebývalou radost z prohry středočeského týmu v extraligové bitvě se Znojmem. Byl totiž jedním ze strůjců triumfu moravského týmu, kde působí jako brankářská dvojka. Tentokrát však od trenéra dostal důvěru od první minuty.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jaroslav Kameš na Kladně zaskakoval za znojemskou jedničku Jiřího Trvaje (na snímku).

Článek

"Nešlo o taktický tah. Jirka Trvaj, který je jedničkou, byl nachlazený," vysvětloval Miloslav Hořava, trenér Znojma. To vyhrálo v Kladně 5:4. Vítěznou branku vstřelilo v čase 59:59. "Trošku jsem si povyskočil. Radost jsem měl obrovskou," smál se Kameš.

Pár okamžiků před tím byl rozmrzelý. Martin Procházka se dostal za záda znojemské obrany. Zakončení nájezdu se mu nepovedlo, přesto puk skončil za Kamešovými zády. "Bylo vidět, jak se chce natlačit do bekhendu. Náš obránce ho rozhodil a Martinovi puk utekl k mojí tyčce, kde bylo místo jen o málo větší než je puk," mávl rukou nad čtvrtým inkasovaným gólem.

Dlouho přitom přiváděl domácí borce k zoufalství. Zuby si na něm vylámali ve velmi dobrých pozicích Procházka, Ševc a také Kuchler. "Dostal jsem tři góly po tečích," posteskl si. Ale nemusel truchlit. Znojmo díky vítězství odskočilo Středočechů v tabulce na rozdíl čtyř bodů.

"V Kladně bydlím, takže pro takový zápas má člověk trošku větší motivaci," přiznal Kameš, který je kmenovým hráčem Berouna. "Ve Znojmě jsem na hostování, ale normálně tam trénuji a jen když je to časově možné, tak jedu chytat první ligu," vysvětlil.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec