Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 1:3Třinec vyhrál v Karlových Varech, porazil je podeváté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Balán 1 : 0
29. Chmielewski 1 : 1
32. Novotný 1 : 2
59. Hrňa 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince vyhráli ve 42. kole extraligy na ledě Karlových Varů 3:1 a porazili Energii podeváté za sebou. Západočeši sice vedli po brance Stanislava Balána, ale Oceláři ještě ve druhé třetině díky gólům Arona Chmielewského a Štěpána Novotného otočili stav a v závěru jejich výhru pojistil Erik Hrňa.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Třinečtí se radují z gólu v Karlových Varech.

Článek

Do utkání vstoupili aktivněji Třinečtí. Největší příležitost ke vstřelení branky měl Růžička, kterému opakovanou střelu reflexivně zlikvidoval Filip Novotný. Hráči Energie se osmělili až v polovině první třetiny, když Hrubcovu pozornost dvakrát vyzkoušel Šafář.

Otevřít gólový účet zápasu se nakonec povedlo domácím. Ve 24. minutě efektní kombinaci na jeden dotek zakončil do odkryté branky Balán, který tak oslavil svůj 500. extraligový zápas.

Obdržená branka vybudila Oceláře k větší aktivitě. Ve 29. minutě ještě Růžička po zákroku Filipa Novotného velkou šanci nevyužil, ale o minutu později se to již podařilo Chmielewskému, který střelou z pravého kruhu vymetl protější horní roh karlovarské branky. Poté co ve 32. minutě Západočeši propadli ve středním pásmu, otočil vývoj zápasu po přesně zakončeném přečíslení Štěpán Novotný.

V závěrečném dějství se domácí snažili aktivní hrou srovnat skóre a Třinec zatlačili do obranného pásma. Nejblíže k vyrovnání měl ve 44. minutě Lapšanský, který však nedokázal ve vlastním oslabení proměnit samostatný únik. Karlovy Vary se i ve zbytku zápasu dostávaly do šancí, ale projevilo se, že střelba je v současné době jejich slabinou.

Naopak Třinec mohl definitivně rozhodnout v 57. minutě, kdy Werek trefil horní tyč. Po chybě Filipa Novotného dovršil výsledek 107 sekund před koncem do prázdné branky Hrňa.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Balán (Stloukal, Kohout) - 29. Chmielewski (Svačina, Š. Novotný), 32. Š. Novotný (Chmielewski, Galvinš), 59. Hrňa. Rozhodčí: Hribik, Kika - D. Klouček, Tošenovjan. Vyloučení: 3:3, navíc Adámek (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 2884.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan, Sičák, Podlipnik, Kozák, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - T. Mikúš, Roman Vlach, J. Černý - Gorčík, Skuhravý, Lapšanský - Kohout, Balán, Stloukal. Trenéři: Pešout a Mariška.
Třinec: Hrubec - Roth, M. Doudera, Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš - Martin Růžička, P. Vrána, Werek - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík - Svačina, Š. Novotný, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: