Hlavní obsah

Hokejová Plzeň si pojistila talentované mladíky

Plzeň

Útočníci Matyáš Kantner a Jakub Pour budou i nadále působit v Plzni. O prodloužení kontraktu s talentovanými hokejisty informoval západočeský klub v tiskové zprávě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský útočník Matyáš Kantner (vlevo) v souboji se Simonem Hjalmarssonem z Frölundy.

Článek

Dvacetiletý Kantner je plzeňský rodák i odchovanec. Letos se naplno usadil v Tipsport extralize a ve třiceti utkáních nasbíral sedm bodů za čtyři góly a tři přihrávky. Téměř dvoumetrový forvard je také pravidelným mládežnickým reprezentantem, v juniorech navíc se Škodou vybojoval zisk mistrovského titulu, když v play off nastřádal ve čtrnácti utkáních celkem dvacet bodů.

O rok mladší Pour má ve svých devatenácti letech na kontě už 37 extraligových duelů, v nichž šestkrát skóroval a přidal i dvě asistence. Na přelomu roku reprezentoval na světovém šampionátu dvacítek a také on s Plzní slavil mistrovský titul v kategorii juniorů.

„Matyáš i Kuba jsou stále mladí hráči, kteří vykazují výkonnostní progres, proto jsme měli zájem si jejich služby pojistit i na následující rok. Jsme moc rádi, že se nám to podařilo i proto, že oba jsou našimi odchovanci. Věříme, že v našem týmu budou i nadále hokejově růst," říká Tomáš Vlasák, sportovní manažer klubu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice