Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 4:1Za Spartu střílí góly v poslední době jen Jarůšek, na poslední Pardubice to nestačilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Machala 1 : 0
28. Jarůšek 1 : 1
29. Kloz 2 : 1
40. Eklund 3 : 1
51. Machala 4 : 1
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili ve 43. kole extraligy Spartu 4:1 a na domácím ledě tak Pražany udolali po sedmi duelech a třech letech. Dvěma góly se na tom podílel útočník Ondřej Machala.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubická radost. Pardubičtí hokejisté (zleva) Jan Mandát, Jacob Cardwell, Ondřej Machala, Vojtěch Budík a Luboš Horký se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Dynamu se povedl nástup do utkání. Hned při svém prvním střídání Machala přesprintoval Delisleho a zakončil přesně k tyči. Sparta poté domácí tým zatlačila a dvakrát nebezpečně pálil Blain, ale Klouček si s jeho pokusy poradil. Na druhé straně Sedláček vychytal zcela nehlídaného Duška. V závěru první části nepřekonal Kloučka tečující Pech.

Náskok domácích mohl na začátku druhé třetiny zvýšit Kloz, ale v přesilovce minul opuštěnou část branky, a tak naopak udeřilo na druhé straně. Jarůšek se hezky uvolnil od mantinelu a vyrovnávacím gólem navázal na hattrick v posledním utkání proti Plzni. Radost Pražanům vydržela jen 84 vteřin. Po šťastném odrazu puku už Kloz dokázal zblízka doklepnout kotouč do sítě a Dynamo znovu vedlo.

Sparta sice dokázala ve 33. minutě opět prostřelit Kloučka, jenže gólu předcházel útočný faul Piskáčka. Oba týmy následně nevyužily přesilovou hru. Větší šanci mělo jen Dynamo v oslabení, ale Hovorka z dobré pozice přestřelil. Když už to vypadalo, že třetina skončí jednogólovým rozdílem, vypálil od modré čáry Eklund a 15 vteřin před sirénou procpal puk přes chumel hráčů do branky.

Ihned po pauze se Pražané nastěhovali do útoku, pomohla jim i přesilovka, ale z velkého tlaku víc než šanci Pecha nevytěžili. Sparta poté přestála početní výhodu soupeře a při přečíslení dvou proti jednomu minul odkrytou klec Jarůšek. Stejnou situaci na druhé straně promarnil Mandát.

Další přesilovku Dynama už rychlou dorážkou proměnil Machala a zvýšil na rozdíl tří branek. Mladý útočník poté pomýšlel i na hattrick, ale při samostatném úniku ho vychytal Sedláček. Tříbrankový náskok dal Pardubicím klid a závěr zápasu se už jen dohrával.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Branka a nahrávky: 2. Machala (Horký, Cardwell), 29. Kloz, 40. Eklund (Mandát), 51. Machala (Schaus, P. Sýkora) - 28. Jarůšek. Rozhodčí: Pavlovič, Roman Svoboda - Tošenovjan, Lhotský. Vyloučení: 7:10, navíc Sill (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 7381.
Pardubice: M. Klouček - Eklund, J. Zdráhal, J. Mikuš, Schaus, Budík, Cardwell - Hovorka, Bubela, Dušek - P. Sýkora, Ihnacak, Marosz - Horký, Mandát, Machala - Poulíček, Kloz, Perret. Trenéři: Lubina a Čáslava.
Sparta: J. Sedláček - Kalina, Blain, Piskáček, Delisle, Tomáš Dvořák, Košťálek, T. Voráček - Roberts Bukarts, Pech, Jarůšek - Forman, Klimek, Kumstát - Rousek, Smejkal, K. Klíma - A. Kudrna, Sill, Buchtele. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: