Hlavní obsah

Kometa nasadila už pátého gólmana. Čiliak vykouzlil v Boleslavi pro mistra alespoň bod

Mladá Boleslav

Velkolepým způsobem se vrátil do brněnské branky Marek Čiliak, jenž v Mladé Boleslavi dlouho držel na uzdě všechny domácí hokejisty. Pětačtyřicet minut je přiváděl k čirému zoufalství, jenže nakonec ani 31 zásahy neodvrátil čtvrtou porážku mistra s tímto soupeřem v sezoně. Tentokrát 1:2 v prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak.

Článek
Fotogalerie

Kometa se zmohla sotva na třetinu střel a pod zisk cenného bodu ze středočeského ledu, s nímž prozatím uhájila šestou příčku tabulky, se podepsal skvělým výkonem právě 29letý slovenský gólman. „Držel nás nad vodou, hráčem zápasu se stal po právu," ocenil Čiliakův přínos asistent kouče Kamil Pokorný.

Čiliak těsně před uzávěrkou přestupů předčasně opustil Slovan v KHL s vidinou, že si v Brně zlepší dojem a třeba dosáhne zlatého hattricku. Od začátku února ve staronovém působišti na sobě dřel. Dokonce odmítl i reprezentační pozvánku na slovenský Kaufland Cup, aby byl na obnovenou extraligovou premiéru co nejlépe připraven.

„Chodil jsem na led každý den, přidával si tréninky navíc a udělal všechno pro své dobré mentální naladění. Povzbuzující pro mě bylo, že jsem se vrátil do známého prostředí," líčil Čiliak.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu v prodloužení Pavel Musil (čelem) se raduje se spoluhráči z Mladé Boleslavi.

Po Langhamerovi, Vejmelkovi, Kašíkovi a Dostálovi už pátý gólman využitý Kometou v tomto extraligovém ročníku byl od začátku v plné permanenci. „Trochu nervóznější jsem se cítil, přece jen herní pauza byla dlouhá. Ke klidu mi pomohlo, že jsem chytil hned první velkou šanci, Zohorna mně v sólu trefil ruku," líčil Čiliak, jenž dál kouzlil a do sítě propustil až pětadvacátou boleslavskou střelu.

„Viděl jsem, že Vondrka za brankou hledá, komu hodí puk do ohně. Bohužel měl na výběr spoluhráče u levé i pravé tyčky, to nešlo předvídat," krčil gólman rameny. „Zůstali jsme jedno střídání zamčení ve vlastním pásmu a Boleslav toho využila k vyrovnání," doplnil Pokorný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Žejdl z Mladé Boleslavi se snaží vyzrát na brankáře Brna Marka Čiliaka.

Od 25. ledna neporažená Mladá Boleslav si pro páté vítězství v řadě došla gólem po 78 vteřinách prodloužení. „Trochu jsem uhnul očima, když zrovna domácí hráč vystřelil," trochu si vyčítal Čiliak, ale věřil, že s blížícím se termínem play off brněnská forma poroste.

„Jsou to spojené nádoby. Góly za kluky nedám, ale musím učinit maximum, abychom je nedostávali," naznačil.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice